McLaren nu va construi nimic mai mult decât nivelul său 540C, și asta e un lucru bun - Mașini - 2019

Anonim

McLaren 570S a fost foarte anticipat până în momentul în care a fost dezvăluit la Salonul Auto Internațional de la New York luna trecută, dar oarecum o surpriză a fost introducerea unei versiuni reduse de câteva săptămâni mai târziu, modelul 540C.

Similar cu modelul 625C, o versiune formată din spate a lui 650S, modelul 540C a fost construit cu o plimbare mai confortabilă și, bineînțeles, cu puțin mai puțină putere pe robinet. Spre deosebire de modelul 625C, cu toate acestea, modelul 540C este oferit pe scară globală și, prin urmare, reprezintă modelul de bază la nivel de intrare al mărcii.

Având în vedere că modelul 540C este încă un McLaren, denumirea "entry-level" este departe de suma părților sale. Pe o mână este o putere de 533 cai putere, o versiune de cuplu de 398 de kilograme de cuplu de 3.8 litri cu turbocompresor V8 de la 570S, un șasiu din fibră de carbon și un corp neted alunecos. Performanța nu poate fi la fel de nebună ca și modelul 570S, dar modelul 540C poate totuși să racheteze la 60 km / h în 3.5 secunde și să atingă o viteză de 199 mph.

De fapt, numerele sunt atât de impresionante, unii s-au întrebat dacă McLaren intenționează să facă un model la slotul sub 540C și să ia mașini precum Audi R8 și Porsche 911. Ei bine, nu mai e de mirare, deoarece directorul general al McLaren Automotive, Wayne Bruce (nu Bruce Wayne) a declarat recent că un model sub-540C nu vine - cel puțin nu pentru viitorul previzibil.

Citând o lipsă de dorință de a deveni o marcă de producție în masă și costul ridicat al majorității componentelor de bază ale lui McLaren, cum ar fi fibra de carbon, Bruce a spus că un model de performanță și preț mai mic decât 165.000 dolari 540C nu are sens. Asemănător cu afirmațiile lui Ferrari că va restrânge producția să rămână exclusivă, se pare că McLaren nu vrea ca toată lumea și mama lor să dețină una dintre mașinile sale sportive.

Dar, hei, există întotdeauna piața de autoturisme.