Mercedes-Benz va prelua BMW X4 cu segmentul GLC Coupe - Mașini - 2019

Anonim

Mercedes-Benz a anunțat conceptul GLC Coupe (imaginea) care și-a făcut public debutul săptămâna trecută la Salonul Auto de la Shanghai, care a primit lumina verde pentru producție. Crossover-ul va fi construit alături de clasa C, GLE-Class și GLE Coupe din Tuscaloosa, Alabama.

Direcționat chiar la segmentul BMW X4, GLC Coupe va fi comercializat ca o alternativă sportivă și mai stilistică față de clasa GLC compactă, care este în prezent dezvoltată pentru a înlocui GLK.

GLC Coupe a fost facturat ca un concept aproape de producție, astfel încât designul general se va schimba foarte puțin. Când se aterizează în showroom-uri, se așteaptă ca crossover-ul să prezinte faruri mai realiste, o bara de protecție mai puțin agresivă, oglinzi mai mari și mânerele obișnuite ale ușilor. Fasia din spate va face saltul de la concept la producție cu modificări minore, deși vârfurile de evacuare verticale nu vor fi reținute.

Din punct de vedere mecanic, GLC Coupe va fi oferit cu aceleași motoare ca și clasa C și GLC. Cel mai probabil numit GLC 300, modelul entry-level va folosi un motor de 2.0 litri cu patru cilindri clasificat la 241 cai putere si 229 lb-ft. de cuplu. Mergând în sus, GLC 400 mai scump va beneficia de un V6 de 3.0 litri cu turbină dublă reglată pentru a face 329 de ponei și un cuplu sănătos de 354 de picioare.

Ambele motoare vor fi legate exclusiv de o transmisie automată, iar sistemul de tracțiune integrală Mercedes '4Matic va fi standard. Un model AMG echipat cu un motor V8 de 4.0 litri, echipat cu o pereche de turbocompresoare, va fi adăugat la gama un pic mai târziu în faza de producție.

Mercedes nu a dezvăluit când va prezenta versiunea de producție a GLC Coupe. Cu toate acestea, de vreme ce GLC-ul obișnuit este programat să debuteze la Frankfurt în toamna următoare, bănuiți că GLC Coupe va fi prezentat în luna ianuarie la Salonul Auto de la Detroit din 2016.