Microsoft și Toyota anunță platforma de vehicule bazate pe nor - Autoturisme - 2019

Anonim

Într-un eveniment publicat astăzi, Președintele Toyota, Akio Toyoda, și CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, au anunțat un parteneriat strategic între cele două companii pentru a construi "o platformă globală pentru serviciile de telematică de generație viitoare Toyota folosind platforma cloud computing Windows Azure. Telematica, apropo, este un nou cuvânt cheie pentru integrarea tehnologiei informației în vehicule, inclusiv GPS, multimedia și managementul energiei.

Cele două companii intenționează să cheltuiască 12 milioane de dolari (1 miliard de yeni) pentru a dezvolta noua platformă cloud, care va fi integrată în unele dintre vehiculele electrice și hibride Toyota în 2012. Platforma va permite utilizatorilor să utilizeze telefoane inteligente sau computere pentru conectare și monitorizare mașina lor de oriunde. De exemplu, puteți să porniți aparatul de aer condiționat sau de căldură de la distanță, să verificați puterea bateriei, să aflați informații despre întreținere sau să încărcați vehiculul în momente în care energia este mai ieftină și mai disponibilă (ceea ce, sperăm, va fi posibil folosind grila de alimentare inteligentă viitorul). Microsoft și Toyota speră să aibă o platformă cloud globală finalizată până în 2015.

"Acest nou parteneriat între Microsoft și Toyota reprezintă un pas important în dezvoltarea unei viitoare mobilități și gestionări a energiei pentru consumatori din întreaga lume. Crearea acestor produse mai eficiente și mai ecologice va fi contribuția noastră la societate ", a declarat Akio Toyoda, președintele Toyota. "Pentru a realiza acest lucru, este important să dezvoltăm o nouă legătură între vehicule, oameni și sistemele inteligente de gestionare a energiei din centru".

Platforma Azure nu are nici o legătură cu InTune, serviciul Microsoft Sync, pe care Toyota la anunțat la CES.