Partenerul Microsoft și Toyota pe serviciile de autoturisme Azure - Autoturisme - 2019

Anonim

Software-ul gigant Microsoft și producătorul de mașini Toyota au anunțat un nou parteneriat strategic care va pune companiile în valoare de 1 miliard de lire sterline (aproximativ 12 milioane de dolari) într-o filială Toyota pentru a dezvolta o platformă telematică pentru vehiculele hibride plug-in Toyota și vehiculele electrice. Telematica cuprinde totul, de la divertisment digital până la informații de conducere, cum ar fi GPS și actualizări de trafic pentru gestionarea energiei și alte servicii bazate pe date într-un vehicul - și totul va fi alimentat de platforma Microsoft de cloud computing.

"Anunțul de astăzi al parteneriatului nostru cu TMC este un bun exemplu al modului în care continuăm să investim în industria automobilelor și al angajamentului nostru de a furniza servicii importante pentru consumatori", a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, într-o declarație. "Acesta validează și puterea cloud-ului, deoarece platforma Windows Azure va furniza platforma scalabilă pentru întreprinderi, pe care TMC are nevoie să o livreze în telefoanele sale din întreaga lume".

Toyota crede că, pe măsură ce automobilele electrice și hibridele plug-in devin tot mai răspândite, serviciile telematice vor apărea ca elemente cheie ale utilizării și operării de către consumatori a vehiculelor. Telematica va fi esențială pentru asigurarea unei gestionări eficiente a energiei pentru vehiculele și casele consumatorilor (acolo unde va trebui să le conectați), precum și pentru furnizarea de servicii multimedia, informare în mașină, servicii de cartografiere și căutare. Deși companiile nu au oferit multe exemple concrete, au sugerat că un sistem bazat pe nor ar putea fi inteligent cu privire la programul unui utilizator și pentru a asigura că o mașină a fost întotdeauna taxată atunci când proprietarul acesteia ar avea nevoie de ea, precum și să fie inteligent în ceea ce privește încărcarea mașina atunci când prețurile energiei electrice erau la cel mai scăzut nivel.

Serviciile Toyota vor fi integrate cu motorul de căutare Microsoft Bing, precum și cu aplicația voce TellMe Microsoft. În vehicule, sistemele vor funcționa pe platforma Microsoft Embedded Automotive.

Parteneriatul Microsoft și Toyota va fi separat de parteneriatul companiei cu Ford, care a produs Microsoft Sync, iar Ballmer a subliniat că, în timp ce Sync a fost în legătură cu furnizarea de servicii în mașină, lucrul cu Toyota va fi acela de a furniza informații printr-o platformă cloud.