Peste 4 milioane de adrese de e-mail ale proprietarilor Honda și Acura au fost furate - Autoturisme - 2019

Anonim

Honda a trimis un avertisment online și a trimis un e-mail către 2, 2 milioane de clienți, informându-i că au fost furate o bază de date care conținea adresele lor de e-mail, VIN-urile și informațiile de conectare. În plus, 2, 7 milioane de clienți din Acura au avut e-mailuri doar furate.

Depozitarea bazelor de date de e-mail a fost contractată de către Honda și marca de lux Acura către o terță parte. Partidul a fost responsabil pentru trimiterea de e-mailuri "de bun venit" către noi cumpărători care au optat pentru deschiderea unui cont OwnerLink sau MyAcura.

Mai multe site-uri ( ZDNet și All Things Digital ) au sugerat că contractantul de e-mail ar putea fi Silverpop Systems, Inc. din Atlanta, Georgia, care recent a fost hacked și avea baze de date de e-mail a clienților McDonald's și Walgreens furate. Cu toate acestea, aceste site-uri nu au reușit să conecteze definitiv Silverpop cu Honda / Acura.

Cu toate acestea, am găsit un comunicat de presă din septembrie 2009 pe site-ul Silverpop, care a confirmat Honda ca "partener premium". Comunicatul de presă descrie un premiu oferit de Honda companiei, care scrie:

Presedintele si CEO-ul american Honda Motor Co., Inc Tetsuo Iwamura a prezentat astazi premiul Premier Partner Award pentru CEO-ul Silverpop, Bill Nussey. Compania a fost recunoscută pentru excelență în sprijinirea eforturilor de marketing prin e-mail ale Honda. Silverpop a fost unul dintre cei 15 destinatari ai premiilor, selectați de la 46 de furnizori nominalizați de asociații American Honda la nivel național.

Silverpop® este singurul furnizor mondial de soluții de marketing prin e-mail și de automatizare a marketingului, adaptat în mod special nevoilor unice ale comercianților B2C și B2B.

"Această recunoaștere este o mare onoare pentru noi", a spus Nussey. "Honda, ca și majoritatea clienților noștri, are un program de marketing online foarte sofisticat și se bazează pe inovația și expertiza pe care Silverpop le oferă să se angajeze pe deplin cu clienții. Ei și-au stabilit așteptările față de partenerii vânzătorilor și suntem mândri că le-am depășit. "

Așa că ni se pare o dovadă destul de definitivă. Se pare că a apărut încă o victimă a încălcării Silverpop. Și, spre deosebire de McDonald's și Walgreens, Honda pare să fi pierdut parolele utilizatorilor reali. Nu se știe ce tip de sistem de criptare Silverpop folosea sau dacă și-a salat parolele. Cu toate acestea, dacă ați cumpărat un Honda și ați creat un cont în trecutul trecut, probabil că doriți să schimbați parolele pe orice conturi folosind aceeași parolă ca și contul dvs. Honda.

Și așa cum am afirmat cu scurgerile anterioare, aveți grijă de programele de spam și phishing. Hackerii aveau probabil un motiv atunci când furau aceste informații și motivul ar fi fost pur și simplu acela de a strânge un mare număr de e-mailuri pentru a ataca prin frauda de mesaje.

* Update 1/2/2011 - Honda a eliminat mesajul de pe site-ul lor, indiferent că au înregistrat proprietarii Honda / Acura au confirmat că un e-mail de avertizare a fost trimis proprietarilor care le-a notificat de avertizare de securitate.