Grupul nou luptă împotriva șoferilor distrași în SUA - Autoturisme - 2019

Anonim

Departamentul pentru transporturi și avocații pentru siguranță au aderat marți la anuntarea înființării companiei FocusDriven, o organizație dedicată sensibilizării publicului cu privire la pericolele de conducere în timp ce vorbeau pe telefoanele mobile sau pe mesaje text pe computerele portabile.

Organizația va fi modelată după ce Mama Împotriva Driverelor Betivi, care a făcut lobby cu succes pentru legi mai stricte de conducere în stare de ebrietate. Sustinatorii de securitate imping statele sa faca acelasi lucru pentru text si telefonul mobil.

Nouăsprezece state și Districtul Columbia au interzis trimiterea textului în timpul conducerii. Unele state restricționează utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, dar nici o stare nu a interzis-o complet.

Avocații în domeniul siguranței au un aliat în Secretarul de Transport Ray LaHood, care a făcut să cedeze atenția asupra conducerii distraților, o problemă de vârf pentru departament.

"Sunt într-o agresiune despre conducerea distrasă. Nu voi renunța la asta ", a declarat LaHood luni, la Detroit, reporterilor. "Voi face tot ce pot pentru a încerca să vă asigur că oamenii conduc în condiții de siguranță - fără telefoane mobile, fără Bluetooth, fără Blackberry".

FocusDriven se înființează cu sprijinul departamentului și al Consiliului Național pentru Siguranță Independent, nonprofit. Acesta va fi condus de Jennifer Smith, a cărei mamă a fost ucisă în 2008 de un șofer care vorbea pe telefonul său mobil.

"La fel cum grupuri precum MADD și-au schimbat atitudinea față de conducerea sub influența alcoolului, cred că FocusDriven poate contribui la creșterea gradului de conștientizare și la schimbarea modului în care oamenii se gândesc la conducerea distrasă", a declarat LaHood într-un comunicat de presă. "Împreună, sper că putem pune capăt acestei practici periculoase".

Departamentul a lansat recent un site web federal, //www.distraction.gov, cu informații despre conducerea distrasă, precum și distribuirea unui anunț de serviciu public despre LaHood.