Oficiali din New York acuzați de plasarea ilegală a tracker-ului GPS pe mașina angajatului - Autoturisme - 2019

Anonim

Concediat anul trecut din funcția de Director al Departamentului de Stat pentru Muncă și Dezvoltare Organizațională al Departamentului de Stat al Muncii, Michael Cunningham, de 60 de ani, a suspectat de mult că agenția de stat era interesată să-și vadă demiterea, după ce a avertizat un guvernator George Pataki să recruteze mai mulți membri ai departamentului de stat la un mic dejun de rugăciune în 2004. În iunie 2008, a venit ordinul de la biroul inspectorului general, care avea un dispozitiv GPS plasat în secret în BMW-ul privat al lui Cunningham. Inspectorul general afirmă că biroul a avut toate dreptul de a plasa dispozitivul pe mașină în timp ce acesta a fost parcat într-o parcare de stat.

Dispozitivul GPS a fost folosit pentru a urmări locația lui Cunningham în timpul absențelor. Anchetatorii au descărcat în mod curent date de pe dispozitiv și l-au înlocuit cu un model proaspăt în fiecare săptămână pentru a urmări mișcările mașinii până în 8 iulie. Dispozitivul GPS a urmărit chiar toate mișcările lui Cunningham în timpul unei vacanțe de familie de 4 zile la Massachusetts spre sfârșitul lunii iunie. În martie 2009, Cunningham a primit o notificare de disciplină din partea Departamentului Muncii, declarând 13 cazuri în care Cunningham a susținut că a fost la un eveniment legat de muncă, dar a fost acasă.

Pe măsură ce roțile guvernului din New York continuau să se transforme într-un ritm de melc, audierea pentru acuzațiile de abatere nu a avut loc decât în ​​ianuarie 2010. Până la audiere, Cunningham a aflat că datele colectate de la dispozitivul GPS în timpul acelui singur luna în 2008 a constituit majoritatea dovezilor împotriva sa. El a încercat să obțină datele după ce a pus la îndoială legalitatea tracker-ului GPS, dar a fost concediat în august 2010. În decembrie 2010, American Civil Liberties Union a depus un proces împotriva statului în numele lui Cunningham, solicitând eliminarea informațiilor GPS și o audiere nouă pentru Cunningham. Cazul este în curs de a fi audiat de Divizia de Apel a Treia Departamentului Judiciar, iar ambele părți așteaptă o decizie din partea instanței de apel.