Urmatoarea generatie Porsche 911 GT3 nu va avea nevoie de mai multa putere, va avea nevoie de un croitor - Mașini - 2019

Anonim

Porsche tocmai a dezvăluit recent noul 911 GT3 și este un frate mai puternic, GT3 RS, și totuși deja învățăm ce să așteptăm de la următoarea generație de modele GT și RS. Când Porsche își îndreaptă atenția asupra produselor sale cu cea mai mare atenție, se întâmplă lucruri uimitoare. Noul 911 GT3 gestionează 475 de cai putere de la motorul său de 3.8 litri cu șase cilindri, are o linie roșie de 9000 rpm și ajunge la 60 mph în 3.0 secunde.

Trecerea la RS adaugă nu numai mai multă putere - 500 cai pentru a fi specifici - dar și forță de forță suplimentară, manevrabilitate mai agresivă și aspect amenințător. Singurul bummer despre noul GT și RS este că transmisia manuală a fost lovită în numele performanței. Nu mă înțelege greșit; cutia de viteze PDK cu șapte trepte este una dintre cele mai bune din domeniu, dar GT3 a însemnat o experiență de conducere "mai implicată" … nu doar "mai rapidă".

Și asta ne aduce la cele mai recente știri despre actul următor la cele mai recente GT3 și GT3 RS. Încă în decurs de ani, Andreas Preuniger de la Porsche a dezvăluit câteva detalii promițătoare cu privire la 911-urile de rasă. În primul rând, dl Preuniger a spus că răspunsul la un GT mai bun nu este mai multă putere, ci mai puțin greutate. În mod inerent, adăugarea unei cantități mai mari de energie prin intermediul unui motor de deplasare mai mare, legarea la turbocompresoare sau prin alte mijloace duce la adăugarea unor componente hardware, cum ar fi frânele mai mari, componentele suspensiei de bovine și un șasiu armat. Că toate acestea se adaugă la un corp mai greu pentru a manipula puterea suplimentară.

Preuniger preferă să amplifice performanța prin reducerea excesului și, prin urmare, îmbunătățirea raportului putere-greutate. Fiecare nouă generație de GT și RS a fost mai puternică decât modelul pe care îl înlocuiește și, admite Preuniger, va rămâne probabil tendința, dar cantitatea de grunt suplimentar va fi mai mică decât anii precedenți.

În plus față de o dietă mai strictă, următoarea generație GT3 și RS va păstra motoarele cu aspirație naturală, care este inima și sufletul formulei lor. Dar, poate cel mai bine, există zvonuri că transmisiile manuale vor face revenirea lor triumfătoare în următoarea iterație. Potrivit domnului Preuniger, cumpărătorii ar trebui să aibă opțiunea de a-și alege experiența GT3, chiar dacă aceasta înseamnă schimbări mai lente și, prin urmare, perioade mai lungi de tur.

Desigur, PDK va continua să se îmbunătățească și, pentru unii, chiar și cea mai dulce transmisie standard nu va fi suficientă pentru a justifica jertfa de performanță. Dar m-am răcit cu asta … mai multe manuale pentru mine, atunci.