Nissan adaugă conectivitatea Amazon Alexa, oferind proprietarilor controlul vocal - Mașini - 2019

Anonim

Amazon Alexa invadează încet lumea mașinilor. La CES 2017, atât Ford, cât și Volkswagen au discutat despre conectivitatea Alexa, iar mai recent BMW a anunțat că va integra asistentul virtual al lui Amazon cu modelele lui 2018, precum și modelele de la marca Mini. Dar asta nu este tot.

Nissan sare pe banda Alexa. Automobilul japonez va lansa o "abilitate" de la Alexa, în cursul acestei luni, pentru anumite modele care permit proprietarilor să controleze funcțiile autovehiculului de la distanță. Numit "NissanConnect Services", acesta va fi disponibil gratuit proprietarilor Nissan ca fiind una dintre cele peste 25 000 de opțiuni din Magazinul de Abilități Amazon.

Proprietarii cu un Nissan compatibil trebuie să leagă Alexa de un cont de proprietar specific Nissan. După ce se termină, se pot utiliza comenzi vocale pentru blocarea sau deblocarea de la distanță a ușii mașinilor, pentru apariția claxonului, pentru aprinderea luminilor sau pentru pornirea sau oprirea motorului, în funcție de model. Unele comenzi, cum ar fi pornirea motorului la distanță, necesită un PIN din patru cifre din motive de securitate.

Proprietarii conectați pot folosi comenzi precum "Alexa, cereți serviciului NissanConnect Services să-mi lanseze Murano" sau "Alexa, cereți serviciilor NissanConnect să blocheze ușile GT-R", a explicat un comunicat de presă al companiei Nissan. Este un pic de gura, dar abilitatea de a reciti aceste comenzi de pe canapeaua cuiva, in loc de a te ridica si de a merge la masina, probabil va face ca merita sa fie pentru proprietarii sedentari Nissan.

Conectivitatea Alexa va fi disponibilă pe anumite modele 2016, 2017, 2017.5 și 2018 echipate cu serviciul de telematică NissanConnect Services. Vehiculele care primesc Alexa la lansare includ modelul Altima (2016-2017, 5), Armada (2018), GT-R (2017), Maxima (2016-17), Murano (2016, 2017.5), Pathfinder (2016-17), Rogue Sport (2017), Sentra (2016-17), Titan (2017) și Titan XD (2016-17).

Mașina electrică Nissan Leaf de la 2018 va avea și conectivitate Alexa când va fi lansată, iar Nissan va adăuga caracteristici specifice mașinilor electrice pentru proprietarii de foi de generație curentă. Acestea vor putea să monitorizeze de la distanță starea bateriei și încărcarea, precum și să manipuleze sistemul de climatizare pentru a încălzi sau răci mașina înainte de a conduce.

Integrarea Nissan Alexa va fi limitată la controalele de la distanță ale unui vehicul, dar un alt producător de automobile a anunțat recent o conexiune mai extinsă a lui Alexa. BMW intenționează să integreze asistența vocală cu sistemele sale infotainment, afișând grafica Alexa pe ecrane de bord și lăsând mașinile să preia informații despre vreme și știri, la fel ca difuzoarele Amazon Echo.