Nissan Leaf Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Întreabă pe cineva despre mașini electrice și ai putea obține un zâmbet uriaș sau un bâzâit. "Da, bine", spun ei. "Mașinile electrice sunt toate Smurfs și curcubeu până când cineva le construiește pentru șoferul de zi cu zi."

Ei bine, cineva a făcut-o. Nissan Leaf va lovi pavajul în decembrie, urmată în curând de o lansare masivă a stațiilor de încărcare electrice - potrivit Nissan. (Unele dintre aceste stații din California sunt deja modernizate și câteva au apărut în altă parte.) Nissan declară că 20.000 de persoane au comandat deja acest hatchback de tip all-electric. Dar merită cu adevărat toată agitația?

Într-o încercare recentă de încercare, am bătut pe accelerator și am încercat să punem capăt "motorului", am făcut colțuri la viteze nebunești și am plătit doar o notificare de trecere la contorul de putere al bateriei care încetinește încet. Scopul a fost să aflăm dacă Leaf-ul este o mașină "reală" sau mai mult ca una dintre acele insuportabile Smart Two pentru buggii cu bule. Sigur, o mașină electrică poate ajuta la salvarea planetei, dar te va duce de fapt prin trafic?

Prima impresie

Una dintre cele mai interesante caracteristici din frunza Nissan pe care am condus-o sunt farurile. Arată ca un cap de creion gigant (ori două) sau o mașină de desene animate cu ambele sprâncene arătate în jos. Mașina pare să te chinuie. De fapt, farurile par să se ridice din fața mașinii într-o mormăi, probabil pentru o mai bună vânt. De la nas, pana la parbriz, spre spate, acest aspect "liniar" este destul de frapant in felul in care arata masina. Asta nu este neapărat un bătut, pentru că suntem cu toții pentru aerodinamică, dacă înseamnă că nu vom epuiza bateria de la stația de umplere.

În interior, Leaful pare un pic cam simplu, dar bine-numit - adică nu ieftin. Nu există acel sentiment wow de "aceasta este o mașină de lux", dar în schimb vă dă impresia că este elegantă și bugetară minte.

Leaf este într-adevăr conceput pentru oamenii care doresc să economisească bani pe gaz și poate ucide mai puțini copaci. Plasticul nu arata ieftin, pur si simplu nu are nici o batista. De asemenea, nu este aspectul strălucitor al metalului periat atât de comun pe sedanele mai vechi de la Hyundai și Buick. Totul în interior pare a fi bine montat. Spațiul de sprijin din mijloc, care se dublează ca spațiu pentru depozitarea CD-urilor și a altei unelte, este realizat cu un material din piele fină, care pare că ar pătrunde aproximativ 30 de secunde după ce ați scos-o de la Starbucks.

La fel ca majoritatea electricilor, schimbătorul de mijloc (ceea ce Nissan numește "selectorul de volan pentru schimbarea palmelor") este o abatere puternică față de ceea ce majoritatea șoferilor de SUV de gaze vor recunoaște. Nu există viteze într-o mașină electrică. Prin urmare, nu există numere pentru a indica nivelul treptei de viteză. În schimb, fie treceți în D pentru Drive, ECO (sau Drive X2) pentru a economisi energia acumulatorului la costul de accelerare, invers sau neutru.

Deoarece aceste setări par mai mult ca opțiuni pe un ecran de navigare decât ceva pe care îl folosiți pentru a face mașina să se miște, la început au părut puțin confuz. Interiorul arată elegant și bugetul minte, dar există și o altă notă importantă: cea mai mare parte a interiorului este făcută din piese reciclate, chiar și de la alte mașini. Dacă știi asta, începi să te uiți la stilul bugetului puțin diferit.