GPU-uri de la GPU-urile Nvidia pentru a alimenta noua generație de sisteme informatice BMW - Autoturisme - 2019

Anonim

Nvidia a anunțat parteneriate duale care vor vedea producătorul stabilit de plăci grafice PC care își livrează unitățile de procesare grafică (GPU) într-o gamă nouă de automobile BMW și viitorul sedan electric Tesla Model S.

Nvidia spune că GPU-urile sale vor alimenta generația viitoare de iDrive, sistemul de navigație și sistemul de informații al autovehiculelor BMW, oferind o grafică vii cu modele detaliate de teren, repere și o nouă interfață uimitoare. "Sistemul iDrive de la Nvidia va avea un afișaj de înaltă rezoluție, modele detaliate de teren și repere pentru a ajuta șoferii BMW în navigație. BMW declară că intenționează să obțină GPU-urile Nvidia în toate modelele BMW "de generație viitoare" și în automobile fabricate sub alte mărci, inclusiv Mini și Rolls Royce. Nici un cuvânt despre momentul exact la care BMW intenționează să debuteze pe gama Nvidia.

"Abilitatea [iDrive] de a arăta în mod clar cele mai relevante detalii și de a lua decizii anticipative pentru a asista șoferul va permite proprietarilor BMW să conducă mai în siguranță și să se concentreze asupra bucuriei de a conduce", se arată într-un comunicat de presă al companiei Nvidia. Nvidia intenționează să dezvăluie un prototip al noului sistem instalat într-o serie BMW 5 în timpul CES, în cursul acestei săptămâni.

Nvidia a anunțat simultan un parteneriat cu producătorul de mașini electrice din California, Tesla Motors, pentru a alimenta sistemul informațional și grupul de instrumente al modelului Tesla S. Unul dintre procesoarele Tegra de la Nvidia se află în spatele ecranului touchscreen de 17 inch, coloana vertebrală a sistemelor infotainment și sistemelor de navigație . Un alt procesor Tegra va alimenta grupul de instrumente al vehiculului, un cititor digital care afișează informații despre vehicul. Un model Tesla S arătând GPU-ul Tegra de la Nvidia va fi, de asemenea, afișat în timpul CES. Tesla intenționează să înceapă să producă modelul S în 2012.

Aceasta nu este prima aventură a Nvidiei în lumea automobilelor. Anul trecut, compania a debutat seria GPU într-o serie de automobile Audi.