Obama a anunțat astăzi anunțarea noilor standarde privind economia de combustibil - Autoturisme - 2019

Anonim

Se pare că administrația Obama a adus luni de negocieri cu producătorii de automobile cu privire la obiective noi MPG la nivel de flotă la o apropiere amiabilă. Noul CAFE sau economia medie a combustibilului, standard care urmează a fi anunțat astăzi, necesită o medie a flotei de automobile de 54, 5 mile pe galon până în 2025.

Este puțin mai mică decât obiectivul inițial al administrației de 56, 2 mile pe galon, care a primit o întreagă dezordine critică atât din partea parlamentarilor, cât și a producătorilor de autoturisme. Automakers au protestat pentru că un factor major în creșterea consumului de combustibil este construirea de autoturisme mai ușoare, ceea ce presupune utilizarea de materiale scumpe care nu vor deveni neapărat mai ieftine în timp, cum ar fi tehnologia. Producătorii de automobile sunt astfel îngrijorați de faptul că, pentru a menține prețurile acceptabile pentru consumatori, se vor lupta împreună cu marjele subțiri.

Desigur, există și alte modalități de a reduce costurile, și de aceea parlamentarii s-au plâns. Legislatorii din state cu o mulțime de producție auto au denaturat standardul propus, din cauza posibilității sale de a conduce la concedieri. Sindicatul United Auto Workers a fost, de asemenea, destul de vocal că este îngrijorat de standardele mai ridicate care afectează forța de muncă.

Cu toate acestea, ca urmare a deciziei de a reduce ușor ținta, toți cei implicați se pare cel puțin în exterior la pace, cu General Motors, Ford, Chrysler, Toyota și Honda, toți semnând planul. Standardele CAFE sunt deja stabilite la 35, 5 mpg până în 2016, dar acest lucru este încă departe de 54, 5 mpg până în 2025. Lucrul pe care trebuie să-l amintiți este că standardele CAFE includ întreaga flotă de autovehicule, astfel încât pentru fiecare mașină electrică care pretinde numere absurde mpg un camion mare pentru a echilibra media, deși camioanele grele, care, în general, au numai scopuri comerciale, sunt excluse. Cu studii care arată că vehiculele de pasageri folosesc aproximativ 44% din petrolul națiunii și reprezintă 20% din emisiile sale de carbon, noile standarde au un potențial foarte mare de impact.

Ce înseamnă totul? Ei bine, administrația susține că consumatorii vor plăti mai puțin la pompă, în timp ce producătorii de automobile spun că vor cheltui mai mult la dealer, dar în timp ce ambele par plauzibile, nici nu este garantată. Schimbările cele mai probabile pe care le vor avea consumatorii vor fi o trecere la mașini mai mici, mai ușoare, cu o gamă largă de opțiuni hibride, electrice, inducție forțată și motor diesel.