OnStar intenționează să urmărească utilizatorii chiar și după deconectarea serviciului - Autoturisme - 2019

Anonim

În luna decembrie, OnStar alege toți utilizatorii să schimbe politica de confidențialitate și intenționează să urmărească utilizatorii care nu sunt abonați la serviciu. Oricine cumpără un vehicul nou cu hardware încorporat OnStar, dar nu activează software-ul, va fi urmărit în cadrul companiei. În plus, oricine deconectează serviciul fără a apela OnStar va continua să fie urmărit. În timp ce serviciul OnStar colectează informații mai puțin importante, cum ar fi kilometrajul și nivelul de lichid, acesta colectează, de asemenea, informații despre starea unui vehicul în timpul unui accident. De exemplu, OnStar înregistrează viteza, locația și direcția conducătorilor auto prin GPS în timpul unui accident, precum și dacă șoferul și ceilalți pasageri purtau o centură de siguranță.

OnStar intenționează să furnizeze aceste informații ofițerilor de poliție, la cerere, precum și companiilor de asigurări care caută fapte despre orice accident care implică un vehicul OnStar. Anterior, această informație era disponibilă numai funcționarilor atunci când serviciul OnStar a fost activat de șofer. În timp ce deconectarea soft a sistemului OnStar menține serviciul activ pentru a urmări utilizatorul, abonații OnStar anteriori și actuali pot renunța la această nouă schimbare de confidențialitate apelând (877) 616-0577 și solicitând o deconectare grea de la un reprezentant al serviciului de relații cu clienții din OnStar. Cu toate acestea, durează până la zece zile pentru anularea contului și încă două săptămâni pentru închiderea conexiunii. De asemenea, utilizatorii pot lua în considerare scoaterea siguranței de la hardware-ul OnStar pentru o soluție mai rapidă.

Această modificare a politicii de confidențialitate schimbă, de asemenea, poziția OnStar privind vânzarea datelor colectate de la baza de abonați către comercianți terți și alte agenții. În timp ce detaliile personale sunt eliminate și părțile terțe văd o colecție de statistici anonime, această schimbare în politică reprezintă o inversare completă a politicii OnStar din 2010 care a asigurat că au avut consimțământul explicit din partea utilizatorilor înainte de a partaja date cu terțe părți.