OnStar, locația dvs. și intimitatea dvs. - Autoturisme - 2019

Anonim

Săptămâna trecută, filiala General Motors OnStar a anunțat intenția de a-și schimba politica de confidențialitate în cursul acestui an și va continua să urmărească locațiile utilizatorilor chiar și după întreruperea serviciului OnStar sau chiar dacă nu o va activa niciodată în primul rând. Acum, trei senatori americani (Al Franken din Minnesota, Chris Coons de la Delaware și Charles Schumer din New York - toți democrații) au ridicat obiecții semnificative față de schimbarea planificată a politicii OnStar, caracterizată drept o încălcare flagrantă a vieții private.

De ce vrea OnStar să urmărească persoanele care nu utilizează serviciul său? Și ce implicații ar putea avea această mișcare pentru alte vehicule cu servicii GPS integrate?

Ce este gândirea OnStar?

În mesajul pe care l-a trimis clienților la începutul acestei luni, OnStar a anunțat, în esență, două lucruri. Primul este că își va schimba politica de confidențialitate pentru a-i permite să colecteze date privind locația despre toate vehiculele echipate cu OnStar, chiar dacă clienții anulează serviciul sau nu activează niciodată serviciul. Al doilea este că OnStar își rezervă dreptul de a vinde date agregate către terțe părți. Aceste terțe părți sunt probabil companii de publicitate, de asigurări și de analiză care doresc să adune cât mai multe informații despre obiceiurile de conducere ale consumatorilor, orarele, destinațiile preferate și alte călătorii, cu toate că este posibil ca OnStar să vândă informații despre lucruri precum serviciile de trafic pentru a ajuta la rutarea bazată pe trafic și chiar la planificarea urbană. Datele se presupune că sunt anonime pentru a elimina informațiile de identificare personală.

OnStar funcționează utilizând o legătură celulară CMDA bidirecțională între echipamentul OnStar de la bordul unui vehicul și serviciul OnStar în sine - este alimentat de Verizon Wireless în Statele Unite și de Bell Mobility în Canada. Pe lângă informațiile despre locația generată de GPS, informațiile transmise către Onstar includ o viteză a vehiculului și o lectură curentă a kilometrajului, precum și dacă șoferul folosește o centură de siguranță și dacă au fost instalate airbag-uri.

OnStar nu articulează de ce dorește să colecteze datele; cu toate acestea, speranța aparentă a companiei este de a folosi informațiile pentru a-și perfecționa propriul serviciu, împreună cu crearea unui nou flux de venit prin oferirea de date agregate pentru vânzare agenților de publicitate și altor părți interesate. OnStar afirmă că legătura ar putea fi folosită și pentru a informa chiar și foștii clienți despre condițiile de urgență.

Într-un interviu telefonic cu New York Times, purtătorul de cuvânt al OnStar, Vijay Iyer, spune că clienții care anulează serviciul vor putea indica separat că vor OnStar să închidă comunicațiile bidirecționale cu vehiculele lor. Se pare că această opțiune de renunțare va fi o acțiune complet separată de încetarea serviciului OnStar sau refuzul de a activa serviciul în primul rând. Iyer a indicat că clienții care au încheiat serviciul OnStar înainte de intrarea în vigoare a noii politici nu vor trebui să pună capăt separat comunicării bidirecționale.

Responsabilitățile parlamentarilor

Reacția parlamentarilor democrați a fost rapidă, iar Senatorii Chris Coons și Al Franken au emis o scrisoare către Onstar săptămâna trecută, cerând companiei să furnizeze informații detaliate despre modul în care compania va proteja datele de localizare ale consumatorilor. "Acțiunile lui OnStar par să încalce principiile de bază ale confidențialității și corectitudinii pentru aproximativ șase milioane de clienți ai OnStar - în special pentru acei clienți care și-au încheiat deja relațiile cu compania dvs." Pe lângă faptul că a întrebat dacă OnStar a vândut deja informații privind localizarea clienților către terți, senatorii vor să știe cum OnStar intenționează să anonimizeze datele pe care le colectează. Senatorii citează și cercetările care arată că este "extraordinar de dificil" să anonim cu succes multe elemente de date personale distincte despre persoane - inclusiv detalii despre locație.

"Credem că acțiunile OnStar subliniază nevoia urgentă de a lua măsuri prompte de congresiune pentru a adopta legi privind confidențialitatea care protejează informațiile private, precum cele de ordin sensibil", a scris Coons și Franken.

Senatorul democrat din New York, Charles Schumer, sa alăturat astăzi, considerând mișcarea lui OnStar drept o "invazie a vieții private" și solicitând Comisiei Federale de Comerț să investigheze dacă acțiunile OnStar constituie o practică comercială inechitabilă, în conformitate cu secțiunea 5 din Actul Federal al Comerțului Comerțului. Schumer a caracterizat mișcarea lui OnStar ca pe un "nebun, aproape nemaiauzit, de invazie a intimității potențialilor milioane de șoferi".

OnStar nu are nicio obligație să răspundă la întrebările sau declarațiile senatorilor, dar nu există încă niciun cuvânt dacă președintele FTC, Jon Leibowitz, va prelua apelul senatorului Schumer la o investigație. Guvernul Statelor Unite deține mai mult de un sfert din OnStar.

Ce este riscul pentru consumatori?

OnStar deține peste șase milioane de clienți, iar sistemul OnStar este instalat din fabrică în numeroase vehicule de la General Motors și alți producători printr-un acord de licențiere: deținătorii de licențe includ Volkswagen, Audi, Acura, Subaru și Isuzu. Primele sisteme au fost disponibile în vehiculele selectate din anul 1997 - ceea ce înseamnă că sistemele OnStar sunt pe piață de aproape 15 ani. Doar sistemele de la începutul anului 2003 pot fi utilizate în continuare cu setările actuale OnStar - setările OnStar din 2003 până în 2005 pot fi utilizate numai cu ajutorul unui adaptor analogic instalat separat pentru uneltele celulare anterioare.

Clienții OnStar pot să renunțe la urmărire - dacă acorde atenție e-mailurilor lor și citesc amprenta fină. Nu este deloc clar cum cumpărătorii de vehicule echipate OnStar de la mâna a doua - fie că sunt folosite mașini, vehicule vechi de flote sau ce-ai-ai-ar avea cum să știe dacă colectarea datelor era activă. Desigur, OnStar nu ar fi obținut niciodată consimțământul acestor șoferi pentru urmărirea și colectarea informațiilor lor personale.

În mod similar, urmărirea OnStar se efectuează pe baza unui vehicul, nu ca bază pentru conducătorul auto. Desi unii parinti ii plac foarte mult ideea de a putea urmari adolescentii lor, OnStar nu are consimtamant de urmarire pe toti cei care ar putea folosi o masina, indiferent daca sunt membri ai familiei, angajati ai unei companii particulare sau doar un prieten care isi da o mana prin mutarea unui vehicul - cu permisiune, desigur.

Poate că, în mod semnificativ, cercetările recente au arătat că anonimizarea datelor cu caracter personal, cum ar fi rutele și locațiile obișnuite ale utilizatorilor, poate fi extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Chiar dacă OnStar elimină informații din fluxurile sale de date, cum ar fi numerele de identificare ale vehiculelor, dezagregă datele GPS în interiorul (să zicem) câteva sute de metri și oferă timpi rotunzi (de exemplu la cea mai apropiată oră) decât timbre precise, ar fi posibil să stabilească rutele obișnuite ale celor mai mulți șoferi - și să determine când au variat semnificativ de la aceste obiceiuri. (De exemplu, Gruteser și Hoh, despre anonimitatea eșantioanelor de localizare periodică). Mai mult, încălcările recente ale securității și incidentele de hacking au demonstrat că, chiar dacă o anumită sursă de date este bine anonimă, datele pot fi corelate cu alte seturi de date obțineți o imagine surprinzător de completă a multor indivizi, în mod efectiv "de-anonimizând" datele - a se vedea promisiunile Broken Promise of Privacy (PDF) ale lui Paul Ohms.

OnStar face, de asemenea, obiectul aplicării legii din SUA. Agențiile de aplicare a legii sau instanțele judecătorești ar putea solicita OnStar să dezvăluie informații despre locație în același mod în care instanțele pot solicita companiilor de telefonie, operatorilor de telefonie mobilă și ISPS să întoarcă înregistrările de comunicații.

Practic, cu excepția cazului în care OnStar este deosebit de inteligent - sau face ca datele aproape inutile pentru clienții săi - informațiile pe care intenționează să le colecteze de la șoferi vor fi suficiente pentru a identifica în mod special mulți drivere. Și, în special în cazul vehiculelor uzate, șoferii nu au nicio idee (și nici o modalitate de a ști) că sunt urmăriți.

Cum rămâne cu alte vehicule echipate cu GPS?

Sistemul OnStar nu este singurul sistem capabil să urmărească locația și activitățile unui vehicul: BMW Assist, Lexus Link, Toyota / Lexus Safety Link, eCall, Chevrolet MyLink, Ford Sync, LoJack și alte sisteme oferă telemetrie variată, capabilități de urmărire. În cazul în care OnStar reușește să colecteze informații despre locație și telemetrie despre vehicule, chiar dacă clienții au anulat serviciul (și, eventual, au vândut autoturismul părților terțe nevinovate), alți furnizori de sisteme vor fi supuși presiunii de a face același lucru pentru a rămâne competitivi OnStar - și, bineînțeles, accesați venituri noi din vânzarea de informații despre locație. Cu alte cuvinte: dacă OnStar poate să împingă acest lucru, așteaptă ca orice alt sistem de mașini "conectat" să facă același lucru.