Panasonic investește 30 de milioane de dolari în producatorul de mașini electrice Tesla - Autoturisme - 2019

Anonim

Masinile devin din nou o tehnologie interesanta. Potrivit AP, Panasonic va investi 30 de milioane de dolari în Tesla Motors, sau aproximativ 2% din companie. Producătorul japonez de electronice speră să profite de anumite mișcări ale mașinii electrice. Compania face deja baterii pentru Tesla, care vinde mașini de sport electrice începând cu anul 2003. Împreună, cele două companii intenționează să comercializeze și să vândă în comun pachete de baterii, o piață care este probabil să înregistreze o creștere puternică în următorul deceniu.

"Este o onoare și o aprobare puternică a tehnologiei noastre că Panasonic, cel mai mare producător de baterii de celule din lume, ar alege să investească și să colaboreze cu Tesla", a declarat directorul executiv al Tesla, Elon Musk. "Credem că parteneriatul cu aceștia ne va permite să îmbunătățim în continuare acumulatorul, reducând în același timp costurile".

Până în prezent, Tesla a vândut doar aproximativ o mie de mașini electrice de ultimă generație. Investițiile și parteneriatele mențin în prezent compania motoarelor pe linia de plutire. Cu toate acestea, este într-un loc bun. Se așteaptă ca piața automobilelor electrice să crească dramatic în deceniile viitoare. Unele companii estimează că autovehiculele electrice ar putea constitui 10% din piață până în 2020.

Luna trecută, Tesla a deschis un showroom în Tokyo cu scopul de a atrage investitori japonezi. Showroom-ul a funcționat clar. La începutul acestui an, Toyota a investit 50 de milioane de dolari în Tesla. Compania de automobile a anunțat, de asemenea, deschiderea unei noi fabrici de producție în California cu câteva zile în urmă. Fabrica va construi noile modele ale companiei S, pe care speră că va fi un succes.