Phoenix Roadster: prima masina biodegradabila din lume - Autoturisme - 2019

Anonim

În timp ce cu toții ne place să vedem și să citim despre ultimul marvelor din Maranello sau să privim cu îndrăzneală la cel mai nou supercar exotic din Stuttgart, faptul că majoritatea acestor opere de artă sunt scumpe, adesea prohibitiv; ele necesită cantități masive de resurse, adesea neregenerabile, și nu fac prea multe pentru a aborda într-adevăr problema actuală care apare atunci când deșeurile lăsate în urmă de orice mașină își depășesc scopul.

Introduceți designerii de produse Kenneth Cobonpue și Albrecht Birkner cu prima mașină biodegradabilă de bambus și rattan, numită Phoenix. Phoenix a fost construit în 10 zile, alcătuit din bambus, rattan, oțel și nailon. Lungimea mașinii biodegradabile măsoară 153 de centimetri și este o soluție mică pentru o problemă mare; deșeurile create de mașini vechi care își depășesc scopul. Potrivit domnului Cobonpue, "acest proiect încearcă să dezvăluie viitorul vehiculelor verzi care utilizează piele țesută din fibre organice pentru materiale compozite și alimentate de tehnologia verde".

În medie, o persoană deține o mașină timp de 5 ani în țările industrializate, cu 10-20 în altă parte, iar în mintea pieii biodegradabile Phoenix este proiectată să răspundă acestor nevoi, fără a-și depăși scopul. Interesant este ca pielea vehiculului poate fi inlocuita fara costuri, daca proprietarul doreste sa-si pastreze masina mai lunga, iar rama Phoenix poate fi personalizata cu usurinta pentru a satisface nevoile clientilor sai. Deocamdată, nu există nici un cuvânt cu privire la exact ce va suporta Phoenixul, dar o configurație electrică ar fi suficient de mică pentru a acționa această mică operă de artă.