Pixeli în mișcare: Simulatorul VIRTTEX al Ford - Autoturisme - 2019

Anonim

Acest articol face parte din seria noastră continuă , Detroit Goes Digital, care se află în spatele scenei în cadrul laboratoarelor avansate de design pentru realitatea virtuală ale Ford.

Să-ți pui capul în jurul unei mașini rendered virtual este un lucru. Punerea în mișcare este altceva. Deși Ford nu încearcă să modeleze virtual experiența de a conduce o mașină înainte de ao construi - cu excepția faptului că pentru mai mult de cinci kilometri de asomare excesivă la Centrul de Dezvoltare Dearbon - utilizează un simulator virtual de conducere pentru a afla cum conduc oamenii și construiască mașinile în consecință.

Cum reacționează oamenii când sunt somnoroși? Când sunt distrași de telefoanele mobile? Dacă construiți un dispozitiv pentru a avertiza șoferii înainte de o coliziune iminentă, care dă naștere celei mai rapide reacții? Când construiți un sistem de avertizare timpurie pentru coliziuni pe autostrăzi sau un sistem de divertisment în mașină, cum ar fi Sync, acestea nu sunt întrebări academice noi, sunt potențial diferența dintre viață și moarte la 80 de mile pe oră. Ford a descoperit răspunsurile tuturor, în cadrul experimentului Virtual Test Track, cunoscut intern ca VIRTTEX.

În esență, o sferă gigantică pe piciorușele hidraulice cu o mașină dezbrăcată în interior, VIRTTEX acționează ca un pat de test VR complet imersiv. Hidraulică puternică, perfecționată de simulatoarele de zbor, înclină și rotește mașina în jurul ei pentru a simula forțele de accelerare, frânare și modificări ale benzii. Proiectoarele de înaltă definiție de pe piața de home theater ipsos zidurile unui dom în jurul unei mașini virtuale cu o întindere panoramică a terenului virtual. Brawny procesoare din lumea jocurilor 3D conduce toate acțiunile pe ecran și dotați străzile virtuale cu alți șoferi. Împreună, au pus șoferii de testare într-un mediu care arată, sună și se simte ca conducerea unei mașini. Jucătorii vor fi dezamăgiți să se afle pe o porțiune virtuală a lui I-94, nu în orașele Grand Theft Auto, dar în scopuri de testare, exact ceea ce au nevoie cercetătorii.

Camerele miniaturale pun la îndemână fiecare mișcare a șoferului și o alimentează până în camera de control, unde operatorii păstrează un ochi asupra scenariului și intervin cu abilități asemănătoare lui Dumnezeu, cum ar fi cumpărarea unui semicod care să treacă apoi tăia brusc șoferul. Cu fiecare moment înregistrat, cercetătorii pot diseca mai târziu cinci secunde vitale înainte de un accident cu o precizie de milisecundă, măsurând timpul de la luminile de frână înainte până la un picior de pe pedala de frână sau cât timp acele pleoape s-au închis într-adevăr.

Ford a încărcat cupola VIRTTEX cu ajutorul unor șoferi obosiți, pentru a determina efectele conducerii la pragul somnului, cu adolescenții pentru a determina modul în care șoferii neexperimentați reacționează diferit și cu adulții care înțeleg celulă pentru a determina ce reprezintă formarea pericolului și conducerea. Rezultatele apar în tehnologii cum ar fi sistemul de avertizare a coliziunilor Ford, care emite un semnal sonor și luminează o lumină roșie pentru a avertiza șoferii de o coliziune iminentă, și Sync, care blochează funcțiile care ar trebui să se uite la un ecran LCD atunci când mașina este în mișcare, în favoarea comenzilor vocale.

Urmați linkurile de mai jos pentru a consulta celelalte articole despre noua tehnologie a Ford și pentru a afla cum vârsta de design digital schimbă bucata de oțel și cauciuc în calea de acces în mai bine.

  • Detroit Goes Digital: În interiorul producției virtuale a Ford

  • De la imaginație la realitate (virtuală): Modelarea 3D și Powerwall-ul Ford

  • Conducerea autovehiculului nedeclarat: modelul vehiculului Ford CAVE și modelul vehiculului programabil

  • Lucrul real: centrul de dezvoltare Ford din Dearborn