Porsche s-ar putea muta mai departe cu plug-in 918 Spyder - Autoturisme - 2019

Anonim

Reacția față de conceptul hibrid Pushche 918 Spyder plug-in a fost extrem de pozitiv când a fost prezentat săptămâna trecută la show-ul de la Geneva - liniile sale elegante și hibridul de forță hibrid a câștigat peste cei care au criticat filosofia de design Porsche "cam stagnantă" care își întorc nasul la vehiculele hibride.

Potrivit AutoCar, oamenii din cadrul Porsche iubesc și autovehiculul și doresc să-l construiască. Spyderul 918 ar fi făcut ca noul vehicul "halo" pentru producătorul auto - o distincție care a fost recent acordată modelului Porsche Carrera GT. Carrera GT de 440.000 de dolari, cântărind 3 000 de kilograme, își obține motivația de la un V10 de 5.5 litri care dezvoltă 605 CP și poate ajunge la 60 km / h în aproximativ trei secunde și jumătate.

Modelul 918, pe de altă parte, este alimentat de un motor V8 de 3, 4 litri care produce 500 CP. Două motoare electrice aduc puterea totală combinată a vehiculului la 718 CP. Toată această putere este folosită într-un roadster care cântărește puțin sub 3, 300 de kilograme.

"Nu este nimeni în interiorul Porsche care nu vrea să construiască modelul 918", a declarat directorul executiv al Porsche, Michael Macht, lui AutoCar. "Răspunsul a fost minunat; noi îi cerem pe cumpărători să semneze scrisori de intenție ".

Macht a adăugat: "Spyderul 918 oferă răspunsul la întrebarea dacă pot exista automobile de înaltă performanță pe viitor. Mulți au spus că au terminat. Această mașină arată că nu sunt. "

Dacă modelul 918 Spyder ajunge la producție, va ajunge în următorii cinci ani în funcție de personalul companiei (Porsche Carrera GT a fost prezentată sub formă de concept în 2000 și a intrat în producție patru ani mai târziu). Având în vedere tehnologia care este înghesuială în spyderul 918, nu ar fi surprinzător dacă prețul său de preț a depășit cu mult pe cel al modelului Carrera GT.

Porsche este hotărâtă să nu piardă bani pe următorul său vehicul halo, spre deosebire de Toyota, cu super-carul Lexus LFA ultra-exotic. LFA de 552 CP este la un pret de 375.000 de dolari, dar Toyota inca pierde bani pe fiecare produs.