Porsche mașini electrice și cu celule de combustibil pe drum? - Mașini - 2019

Anonim

În loc să fie un șurub plat sau șase V8, ce-ar fi dacă următoarea ta Porsche avea o stivă de hidrogen cu combustibil sub capotă?

În ultimul timp, au existat multe probleme legate de Porsche care urmăreau atât autovehicule cu baterie electrică, cât și automobile pe bază de hidrogen, iar în timp ce compania a negat că lucrează la oricare dintre acestea, o recenta depunere a brevetelor pare să indice altfel.

Porsche a depus o serie de cereri de brevet de invenție pentru motoarele cu baterii și celule de combustie în SUA, China și Germania, informează Autocar. Acestea sunt înțelese pentru sedanul BMW Seria 5 de lupte pentru Porsche, "Pajun" (scurt pentru "Panamera Junior"), care încă nu are o dată clară de sosire.

Patentele prezintă o nouă platformă specifică acestor modele, adaptată de platforma MSB care va susține modelul Pajun și diversele modele viitoare ale grupului Volkswagen.

Realizarea unor aspecte ale platformei MSB va economisi bani, însă Porsche va modifica în mod aparent în mod semnificativ, pentru a facilita instalarea sistemelor de propulsie cu emisii zero.

Variantele bateriei și hidrogenului vor utiliza, în mod obișnuit, ambele motoare electrice montate în spate, câte unul pentru fiecare roată. O versiune va primi un pachet de baterii montat în mijlocul mașinii ca parte a structurii, în timp ce celălalt va primi o stivă de celule de combustie montate în față, folosind spațiul obișnuit preluat de motor.

Depunerea pentru brevete nu înseamnă automat că anumite tehnologii vor intra în producție, dar dacă astfel de autovehicule se construiesc, variantele bateriei și hidrogenului Pajun ar apărea, probabil, cândva după modelele de benzină. Și versiunea cu celule de combustibil ar fi probabil construită într-un număr mult mai limitat decât orice altă variantă.

În timp ce Porsche nu a confirmat planurile de a se îndepărta complet de combustia internă, aceasta nu este prima sugestie despre motoarele cu emisii zero.

Într-o prezentare din martie privind planurile de produse ale VW Group de către șeful tehnic Ulrich Hackenberg, o diagramă care prezintă modele viitoare pentru baterii și celule de combustibil a inclus sloturi pentru unul din fiecare de la Porsche.

Chiar și înainte, au existat speculații despre o versiune electrică a Pajun, precum și un model asemănător numit 717. O astfel de mașină are sens pentru Porsche nu doar ca o modalitate de a crește eficiența, ci și de a concura direct împotriva Tesla Model S.

Și cu piața de hidrogen-auto încă în fază incipientă, Porsche ar putea să pretindă prima mașină cu adevărat sportivă de producție de celule de combustibil.

Aceasta ar fi tocmai lovitura tehnică, deși Porsche ar putea dori să sintetizeze niște zgomote de șase sau V8, de dragul timpului.