Lucrul real: centrul de dezvoltare Ford din Dearborn - Autoturisme - 2019

Anonim

Acest articol face parte din seria noastră continuă , Detroit Goes Digital, care se află în spatele scenei în cadrul laboratoarelor avansate de design pentru realitatea virtuală ale Ford.

Cronometrele vechi spun că nu există înlocuire pentru deplasare. În timp ce Taurus SHO de 3, 5 litri, cu o putere de 365 de cai, lacrimă care aderă la tatters, Ford nu a găsit nici un înlocuitor digital pentru cauciuc pe asfalt. La centrul de dezvoltare Dearborn, în imediata vecinătate a laboratoarelor sale de cercetare și dezvoltare, inginerii Ford pot pune în sfârșit creațiile pe care le-au cultivat digital de ani de zile în mașină și le văd cum efectuează.

Un aeroport mic în zilele lui Henry Ford, compania a reînnoit terenul de 365 de acri în 2006 cu o pistă de mare viteză de 2, 5 mile, 2, 6 kilometri de trotuar cu viteză redusă, de 0, 8 mile și fiecare varianta în între: pietriș, treceri de cale ferată, bordură, dealuri de frânare care provoacă vertij și un tampon umed de 12 acri pentru testarea modului în care vehiculele funcționează cu o tracțiune mai mică decât cea ideală.

Deși Ford are un punct de plecare mult mai amplu în Romeo, Michigan și în afara Phoenix, Arizona, apropierea clădirii Dearborn simplifică procesul de dezvoltare, permițând inginerilor să se dezvolte literalmente în propria lor curte.

Aici, de exemplu, creierele din spatele programului de asistență pentru parcare gratuite de la Ford au fost înfrânate mai întâi, au luat mâinile de pe roată și au pus la încercare programarea. În cazul în care cele mai recente Ford Fiesta a luat picioarele sale de mare cu tuning suspensie în curbe. Și unde un șofer norocos de încercare ajunge să arunce Mustang-urile în jurul unui tampon.

Este, de asemenea, ultimul garaj de șanse pentru rezolvarea problemelor care nu apar pe nici un fel de desen - virtual sau altfel - cum ar fi zgomotul și vibrațiile de vânt.

După aceea, se află în apus, în producție și în showroom-ul pentru un nou așternut de descendenți din Detroit.

Urmați linkurile de mai jos pentru a consulta celelalte articole despre noua tehnologie a Ford și pentru a afla cum vârsta de design digital schimbă bucata de oțel și cauciuc în calea de acces în mai bine.

  • Detroit Goes Digital: În interiorul producției virtuale a Ford

  • De la imaginație la realitate (virtuală): Modelarea 3D și Powerwall-ul Ford

  • Conducerea autovehiculului nedeclarat: modelul vehiculului Ford CAVE și modelul vehiculului programabil

  • Pixeli în mișcare: Simulatorul VIRTTEX al Ford