RIM să folosească mașini pentru a schimba vânzările PlayBook cu o viteză redusă - Autoturisme - 2019

Anonim

Fancy verificarea e-mail-ul dvs., lansarea de aplicații sau sortarea prin colecția dvs. de muzică în timp ce hurtling pe autostrada de la 70 mph, fără a fi nevoiți să fumble în buzunare pentru smartphone-ul dvs.?

Dacă Blackberry-maker Research In Motion își are drumul, este posibil să reușești să faci asta, deși ar fi recomandabil să te retragi înainte de a încerca oricare dintre acțiunile menționate mai sus.

Un raport al Wall Street Journal din vineri a declarat că compania canadiană se pregătește să facă unele mișcări serioase în aducerea tehnologiei mobile la mașini. RIM are deja un punct de sprijin în industrie, după ce a achiziționat anul trecut QNX Software Systems, o companie în spatele sistemelor de divertisment și de control aflate deja în peste 20 de milioane de mașini din întreaga lume. Software-ul este, de asemenea, folosit pentru a rula noua tabletă RIM PlayBook, și va găsi în cele din urmă drumul său în smartphone-uri BlackBerry.

Potrivit WSJ, RIM speră să transforme tabloul de bord al mașinii într-un computer care poate citi mesajele e-mail, lansa aplicații sau poate reda muzică stocată pe dispozitive mobile. "Mașina însăși ar fi conectată la Internet.

QNX analizează, de asemenea, fezabilitatea utilizării unui PlayBook sau BlackBerry pentru a conecta mașina la Internet, cu panouri touch aproape de volan sau comenzi vocale pentru a controla dispozitivele.

RIM pierde în mod evident puțin timp în a-și impulsiona ideile. Modelele demonstrative cu noua tehnologie ar putea fi arătate în toamnă, consideră vicepreședintele departamentului de vânzări și marketing Derek Kuhn, QNX.

Desigur, mulți producători de autovehicule au integrat mult timp în mașinile sale. După cum evidențiază raportul, Ford, de exemplu, are un sistem care permite șoferilor să-și controleze telefoanele mobile cu comenzi vocale. Și anul acesta, Toyota a introdus un sistem, folosind software QNX, prin care un smartphone poate fi utilizat pentru conectarea la Internet. Fanii Facebook ar putea dori să se uite mai atent la mașinile fabricate de General Motors - au un sistem în care șoferii își pot actualiza statutul prin comenzi vocale. Aceasta utilizează, de asemenea, software QNX. RIM ar putea genera venituri pe această piață prin acordarea licențelor pentru producătorii de automobile.

În ceea ce privește siguranța, software-ul QNX este proiectat astfel încât să împiedice șoferii să urmărească, de exemplu, videoclipurile YouTube în timp ce mașina se află în mișcare.

RIM bazată pe Ottawa va dori să obțină PlayBook-ul său, precum și software-ul QNX, în mai multe mașini din lume. Recenzile comprimatului recent lansat au fost călduțe, însă obținerea unei piețe, cum ar fi acest lucru, ar putea contribui cu siguranță la împingerea vânzărilor dispozitivului.