Modelele 9-3 și 9-5 ale lui Saab merg la chineză, dar restul în olandeză - Autoturisme - 2019

Anonim

Lucrurile s-au arătat sumbre pentru automobilul suedez Saab, o filială a GM. La sfârșitul lunii noiembrie, automobilul sportiv suedez, Koenigsegg, sa îndepărtat de o afacere în așteptare care ar fi unificat cei doi producători suedezi și ar fi păstrat activele cheie ale Saab. Cu o asemănare asemănătoare cu Saturn, care a condus la îmbogățirea mărcii, mulți au speculat că povestea lui Saab se va sfârși într-o soartă similară.

Eșecul, în parte, a dus la demisia lui Obama, care îl susține pe CEO-ul GM, Fritz Henderson, și înlocuirea lui temporară de către președintele consiliului de administrație al GM, Ed Whitacre, fostul director AT & T.

În cea de-a unsprezecea oră, se pare că Whitacre a încheiat o înțelegere pentru a salva Saab, dar va veni la prețul mărcii, eliminând unele dintre cele mai valoroase bunuri ale mărcii și vânzându-le într-o afacere separată. Compania spaniolă Spyker Cars NV, producatoare de mașini sportive de lux de 200 000 USD, cum ar fi C8 Aileron, a apărut în fruntea clasamentului și se află pe punctul de a finaliza un acord cu GM pentru a cumpăra majoritatea activelor Saab. Cu toate acestea, tehnologia pentru Saab 9-3 și 9-5, două dintre cele mai populare modele ale Saab, va fi vândută companiei chineze Beijing Automotive Industry Holding, Co.

Acordul Spyker depinde și de faptul că UE va acorda Spyker un împrumut de 400 milioane euro (585 milioane dolari SUA) de la Banca Europeană de Investiții. În ciuda numeroaselor incertitudini legate de afacerea nefinalizată, există un anumit optimism. Descrie Mike Tyndall, analist în domeniul automobilelor de la Nomura Securities din Londra, "[Vânzarea] ar fi un pas în direcția cea bună. Nu sunt sigur dacă va fi viabil pe termen lung, dat fiind dimensiunile mărcii mici și slabe ale Saab. "

Acordul cu BAIH pare mai sigur. Compania chineză de automobile va primi tehnologia Saab pentru motoare cu turbină și cutie de viteze, precum și activele platformei 9-3 și 9-5, în schimbul a cel puțin 281 milioane USD, potrivit surselor. Tehnologia va permite probabil companiei BAIH să producă sedanuri de lux Saab rebrandate, însoțite de pofta consumatorilor chinezi pentru autoturismele de lux. În timp ce va fi dureros să renunți la modelele populare, merită, potrivit lui Haakan Danielsson, șeful unității de inginerie Saab, de asemenea membru al consiliului companiei. El spune: "Iată exact ceea ce avem nevoie. Putem trăi mult timp în această privință. "

Spyker, cu sediul în Zeewolde, Olanda, licită pentru Saab în colaborare cu Grupul RMC Convers al președintelui Vladimir Antonov. Potrivit surselor, alți ofertanți care se ocupă de Saab includ și Merbanco Inc., un investitor cu sediul în Wyoming, și Renco Group Inc., miliardarul Ira Rennert.

BAIH poate fi una dintre cele două firme auto chineze care dețin proprietăți de la un constructor auto de lux din Suedia. Ford este în negocieri avansate pentru a-și vinde brandul Volvo companiei chineze Zhejiang Geely Holding Group. Ambele părți solicită încheierea unui acord finalizat "cât mai curând posibil", potrivit firmei chineze.