Oamenii de știință dezvoltă un sistem de frânare a mașinii controlat de minte - Autoturisme - 2019

Anonim

Cercetătorii lucrează la un sistem de citire a minții pentru mașini care să permită șoferilor să controleze frânele de îndată ce gândurile de oprire le vor avea loc, relatează New Scientist . Tehnologia are rolul de a ajuta mașina să se oprească mai repede și, eventual, să salveze vieți, vătămări și proprietăți deteriorate.

Sistemul de frânare pentru minte este dezvoltat de Stefan Haufe și de o echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Berlin din Germania. Deși încă în stadiul de testare, tehnologia lor ar putea să taie milisecunde în afara timpului în care șoferii trebuie să apese pe pedala de frână. Poate că nu sună prea mult, dar dacă luăm în considerare faptul că o mașină care merge 60 MPH călătorește 88 de picioare într-o singură secundă, nu este greu să vezi cum este salvat vreun moment.

Echipa de cercetare a testat 18 voluntari care au fost rugați să conducă aproximativ 62 de kilometri pe oră (100 km pe oră) pe un simulator de conducere, iar hayonul în față. Folosind un set de căști EEG care monitorizează undele cerebrale, echipa a reușit să identifice activitatea creierului specific care a apărut atunci când un subiect de test a fost nevoit să se oprească. Senzori suplimentari privind tensiunea musculară monitorizată la nivelul piciorului voluntar, care ar avea loc imediat ce persoana intenționează să frâneze.

Cu aceste informații, echipa a reușit să angajeze sistemul de frânare al mașinii de îndată ce au fost detectate undele cerebrale și tensiunea musculară. Acest lucru permite vehiculului simulat să se oprească cu 130 milisecunde mai devreme decât dacă persoana atinge pur și simplu pedala. La aproximativ 60 MPH, acest lucru este suficient pentru a reduce timpul de oprire cu aproximativ o lungime a unei mașini - suficient teoretic pentru a opri multe accidente.

În timp ce unii dintre colegii din comunitatea științifică felicită studiul pentru testarea unor astfel de capacități la viteze relativ ridicate, alții spun că studiul este eronat deoarece subiecții de test au fost atenți și pe deplin pregătiți să se oprească, ceea ce nu se întâmplă des în viața reală scenarii.

Urmăriți un scurt videoclip despre acest studiu:

(Imagine via)