Sculptarea unei reputații: Jaguar Design Guru Ian Callum pe XJ 2011 - Autoturisme - 2019

Anonim

Jaguar șef de proiectare Ian Callum știe un lucru sau două despre mașini. În calitate de designer auto de 30 de ani, Callum și-a pus amprentele digitale pe parcursul a câtorva dintre cele mai iconice vehicule din ultimii decenii, de la Jaguar XK la Aston Martin DB12 Vanquish. Cu ultima sa lucrare, Jaguar XJ, Callum a fost însărcinată cu menținerea luxului Jaguar, pentru care a fost cunoscut întotdeauna, în timp ce marca a avansat într-o lumină mai contemporană. Am avut ocazia să ne așezăm împreună cu Scotul congenial pentru a vorbi despre proiectarea noului XJ, nervos al designerilor de kituri de caroserie și unde se îndreaptă Jaguar în viitor.

De unde ai început cu XJ?

Masina începe ca platformă de la mașina anterioară - care este o platformă foarte bună, apropo. Este cu siguranță demn de încă 10 ani, fără îndoială. Dar am schimbat-o. Am schimbat unele dintre dimensiunile majore, inclusiv traseul mașinii. Așadar, obținerea poziției corecte a mașinii a fost prima noastră prioritate. Așadar, am vrut calea corectă. Ampatamentul este același, dar am vrut să oferim mașinii o prezență mai mică. Pentru că atunci când obțineți o pistă mai largă, puteți construi mașina în interiorul acesteia, totul vine de la roată și se duce spre exterior.

Profilul coupe-like al lui XJ sfidează modelul tradițional cu trei cutii al majorității sedanelor.

Aceasta a fost prima prioritate. Următoarea era să decidă dacă ar fi o mașină cu trei cutii, ca o mașină de lux generică - Audi, BMW, Mercedes - sau să facă ceva diferit. Am mers cu o clinică de marketing și am întrebat pe cine au crezut și au răspuns în unanimitate cu răspunsul că ar trebui să facem ceva diferit, pentru că este Jag. Ne este permis să facem asta. Ei ne-au așteptat de la noi. Deci, profilul coupe a evoluat în acel moment. Deci ai pista, ai profilul, si construiesti masina peste asta.

Întotdeauna spun că atunci când proiectați ceva, aveți nevoie de un cârlig. Ai nevoie de ceva care să conducă orice altceva. Trebuie să existe o ierarhie a disciplinei în ea. În această mașină, asta este graficul ferestrei. Din punct de vedere vizual, este un grafic foarte puternic. Oferă mașinii o lungime vizuală. Am stabilit că acest grafic ar fi o parte primordială a stilului general al mașinii. Și noi am proiectat mașina în jurul nostru, într-adevăr. Acesta a fost într-adevăr procesul.

De ce ai ales un acoperiș de sticlă?

Acoperișul de sticlă a intrat în joc din două motive. Unul a fost, am vrut ca masina sa arate moderne si exotice, iar acoperisurile de sticla cred ca arata exotice. Dar, de asemenea, este un avantaj de pachet, deoarece necesită mai puțin spațiu decât o trapă convențională cu o înălțime de aproximativ 25 sau 30 de milimetri, așa că am câștigat înălțimea acoperișului. Ne-a permis să-l micșorăm puțin mai mult, ceea ce este întotdeauna bun, din punct de vedere al designului. Da, am fi putut pune mai mult spațiu înăuntru, dar este un Jag, trebuie să aibă acel simț al sportului exotic. Tocmai am evoluat de acolo.

Cum v-ați hotărât să modelați partea frontală?

2011 Jaguar XJ

Trebuia să fie foarte îndrăzneață. Pentru că oamenii care conduc mașini ca acestea doresc ca lumea să știe că conduc acea mașină. Nu se înrăutățesc violete, majoritatea acestor oameni. Sunt, de obicei, oameni foarte de succes și au multă caracter. Ei vor masina lor cu mult caracter.

Ce părți ale unui design Jaguar tradițional ați păstrat?

Lămpile din spate erau un exercițiu interesant. Am pus lămpi verticale, pentru că era tradițional, pentru Jag, cei mai în vârstă. Așa că am adunat tradiții, dar le-am făcut un alt pas înainte și l-am dus pe lămpi deasupra, ceea ce era un pic distractiv.