Al doilea studiu atestă practicabilitatea mașinilor electrice, a hibridelor plug-in - Autoturisme - 2019

Anonim

Administrația Obama are planuri mari pentru vehiculele electrice. Administrația a turnat 2, 4 miliarde USD în dezvoltarea vehiculelor electrice și a bateriei în martie 2009.

Suma de 2, 4 miliarde de dolari a fost preluată din factura de stimulare economică de 787 miliarde USD și a oferit direct producătorilor de automobile 1, 5 miliarde de dolari, 500 de milioane de dolari pentru companiile care construiesc componente electrice și alte 400 de milioane de dolari pentru cercetare și infrastructură. Acest lucru este în plus față de un credit de impozit de 7, 500 USD, care este disponibil pentru cei care achiziționează vehicule hibride plug-in.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor banilor aruncați în industria vehiculelor electrice, rambursarea pentru consumatori este în permanență pusă la îndoială. Ultima reacție este într-un nou studiu venind de la Boston Consulting Group (BCG), în conformitate cu Detroit News. Raportul sugerează că consumatorii nu vor vedea o amortizare pentru economiile de energie / combustibil ale vehiculelor electrice cu cel puțin 15 ani. Viitorul Chevrolet Volt, cu toate acestea, tarifele chiar mai rău - în conformitate cu BCG, termenul de repaus pentru vehicul este un enorm 19 ani.

Principalul motiv pentru disparitate este tehnologia bateriilor. Progresele în tehnologia acumulatorilor pentru a oferi o gamă mai mare de vehicule nu au ajuns suficient de repede. De asemenea, eticheta de preț astronomică a bateriilor utilizate în vehicule precum Tesla Roadster și Chevrolet Volt nu va ajunge la niveluri mai acceptabile în curând.

Chiar mai îngrijorător este afirmația lui BCG potrivit căreia un acumulator de 15 kWh, care costă 16 000 de dolari astăzi, va costa încă o sumă de 6 000 de dolari, acum zece ani. BCG sugerează o serie de lucruri pentru ca vehiculele electrice să fie mai gustoase pentru consumatorul american, două dintre cele mai scandaloase opțiuni fiind o creștere de 210% a taxei pe gaz sau a prețurilor la petrol ce cresc până la 375 $ / baril.

Și nu este doar BCG care prezice doom și gloom pentru industria de vehicule electrice. DailyTech a raportat la sfârșitul lunii decembrie că Consiliul Național pentru Cercetare (care este finanțat de Departamentul pentru Energie al SUA), de asemenea, nu a avut prea multe cuvinte bune de spus despre fezabilitatea vehiculelor electrice. În plus, relativ micul 2.4 miliarde de dolari pe care administrația Obama l-a adus deja pe piața vehiculelor electrice ar trebui să fie extins la sute de miliarde de dolari pentru ca vehiculele să se prolifereze pe piață.

Cu ambele studii venind în prim plan în câteva săptămâni unul de celălalt, este greu să nu te uiți înapoi la comentariile pe care le-a făcut președintele Audi al Americii, Johan de Nysschen, în septembrie 2009. El a comentat prețul ridicat al lui Volt, afirmând: "Nimeni nu este va plăti o primă de 15 000 de dolari pentru o mașină care concurează cu o (Toyota) Corolla. Deci nu sunt destui idioți care o vor cumpăra.

În ceea ce privește electricele pure, el a adăugat că ele sunt "pentru elita intelectuală care dorește să arate ce suflete iluminate sunt." Mai recent, de Nysschen a comentat că "plata clienților pentru a vă conduce autovehiculele nu este sustenabilă", referindu-se la creditul de impozit menționat anterior, de 7, 5 dolari.

În ciuda controversei și a negativității înconjurătoare a plug-in-urilor și a electricității electrice, producătorii continuă să transfere bani și resurse pentru producerea unor astfel de vehicule. Chevrolet Volt va fi lansat mai târziu în acest an, iar Nissan pregătește Leaf-ul electric pentru producție. Toyota lucrează la o versiune de producție a unui plug-in Prius, iar Tesla accelerează împreună cu dezvoltarea viitoare a modelului Roadster și versiunea de producție a modelului S.

Vehiculele vin și nu le oprește - va dura ceva timp pentru a vedea cine este "prost" suficient pentru a cumpăra unul.