Secretul mașinilor cu autoturisme de protecție împotriva accidentelor? Obținerea lor de a vorbi unii cu alții - Mașini - 2019

Anonim

Cu câteva săptămâni în urmă, am scris despre promisiunea și provocările tehnologiei autonome de conducere care vine acum pe piață. Tehnologia de conducere pilotată care se bazează exclusiv pe camere și senzori radar oferă o mare promisiune, dar încă se confruntă cu obstacole majore cum ar fi construcția de drumuri sau văzând vremea urâtă.

Soluțiile la aceste provocări implică senzori scumpi și dezvoltare complicată a software-ului - gândiți-vă la mașina Google care are senzorii bulbosi pe acoperiș. Scurt peste sistemele de acoperiș tehnic pe mașini noi, există o altă modalitate de a rezolva problemele care se confruntă în prezent cu conducerea pilotată … și implică literalmente gândirea în jurul colțurilor.

Se numește comunicare de la mașină la mașină și am vorbit cu unul dintre liderii din domeniu, Roger Berg, vicepreședintele tehnologiei wireless a lui Denso, pentru a afla cum proliferarea tehnologiei auto-mașină nu numai că ar permite mașinilor pilotate pentru șofer mai sigur în condiții meteorologice nefavorabile, dar și cum tehnologia poate face mașinile mai eficiente.

Ce este o mașină conectată?

Înainte de a ne arunca cu capul în mașini conectate și cum funcționează, să primim mai întâi o prindere pe ceea ce este o mașină conectată. În domeniul autovehiculelor care sunt "conectate" se reduce la autoturisme care nu pot doar să vorbească unul cu celălalt, ci și cu infrastructura pe care o conduc.

Pentru Denso, aceasta înseamnă utilizarea a două tehnologii similare, dar distincte din punct de vedere tehnic. Primul este comunicațiile vehicul-vehicul sau, așa cum numește Denso, este V2V. În timp ce o serie de companii au urmărit sau cel puțin au discutat idei ca aceasta, Denso de fapt are o tehnologie gata de producție.

Din punct de vedere tehnic, V2V este în esență o cutie mică, de dimensiunea unei cărți hardcover, montată fie pe bordură, fie pe stâlpul A. Miezul acestei casete este în esență un router Wi-Fi, deși unul cu un semnal mai puternic. Cutia V2V poate trimite și recepționa semnale către și de la alte autoturisme de pe o rază de 300 de metri în zonele urbane și până la un kilometru pe teren plat deschis.

V2X permite vehiculului să comunice cu infrastructura rutieră.

După cum a explicat Berg, intervalul este crucial pentru ca sistemul să funcționeze așa cum era de așteptat, dar și o adevărată provocare. Mediile urbane în care mașinile petrec atât de mult timp sunt câmpurile miniere de suprafețe reflectorizante și linii de vedere îngustate. Pentru a obține o gamă impresionantă, inginerii lui Denso nu aveau nevoie să creeze doar un transmițător puternic, ci și niște software inteligent, capabil să sorteze semnale reale dintr-o mare de ecouri.

Berg a explicat că tehnologia conectată nu se termină la V2V. Aproape la fel de importantă este tehnologia denumită "V2X". Acest sistem utilizează aceeași tehnologie ca V2V, dar mai degrabă decât trimiterea de semnale către alte mașini, V2X permite mașinii să comunice cu infrastructura rutieră. De fapt, aceeași cutie în mașină care poate vorbi cu alte autovehicule poate fi utilizată pentru a comunica cu electronice care acționează stopuri, contoare de rampă și panouri de mesaje.

De ce este atât de important?

Tehnologia din spatele sistemelor V2V și V2X ale lui Denso este impresionantă. Totuși, ceea ce permit aceste sisteme, este cu adevărat revoluționar. Berg a explicat că obiectivul principal al acestor tehnologii este de a revoluționa abordarea și așteptările noastre privind siguranța rutieră.

Realitatea este că, indiferent cât de bune sisteme de conducere cu siguranță activă și autonome ajung pe autoturisme individuale, vor exista întotdeauna lacune mari în ceea ce ei pot simți și înțelege. Luați un articol recent despre capcanele tehnologiei actuale autonome, care este limitată de senzori care sunt împiedicați de întuneric și de vreme rea - printre alți factori.

Aici intră tehnologia mașinilor conectate. Prin comunicarea cu alte mașini pe șosea, fiecare mașină individuală poate obține o imagine a întregului său mediu, avertizând șoferul de pericole potențiale cu mult înainte ca acestea să fie vizibile fie pentru șofer, fie pentru senzorii proprii ai mașinii .

Nu numai că astfel de sisteme ar putea suplini orice informații lipsă (sau nu au fost adunate) de camerele de luat vederi și radar în condiții de mediu nefavorabile, dar ar putea să avertizeze și asupra unor amenințări care nu pot fi ușor detectate de aceste sisteme. De exemplu, Denso evidențiază potențialul tehnologiilor V2V și V2X de a trimite avertismente care să alerteze șoferii unui conducător auto care se comportă erratic, permițând navetei să evite vehiculul cu probleme înainte de a prezenta un risc direct.

La fel de important ca și siguranța, există și alte câștiguri potențiale. Comunicarea V2X ar putea permite o conducere mult mai rapidă și mai eficientă. Citind fluxul de trafic, luminile pot fi măsurate mult mai eficient, creând căi mai eficiente de deplasare sau, în condiții de trafic redus, oferind șoferilor "clar căi verzi".

Există, de asemenea, loc pentru îmbunătățiri ecologice "verzi". Un program pilot Denso a creat convoaie de semi-camioane tandem, cu șasiu, în speranța de a reduce atât spațiul ocupat pe autostradă de vehicule, cât și de a îmbunătăți economia de combustibil. Eficiența a fost îmbunătățită prin păstrarea camioanelor atât de strânse, încât cel de-al doilea camion să poată cădea în primul racord al camioanelor, permițând celui de-al doilea camion să funcționeze mai eficient, deoarece nu avea nevoie de energie pentru a rupe aerul. Rezultatul a fost o îmbunătățire de cinci procente pentru vehiculul cu plumb și o îmbunătățire de zece procente pentru vehiculul următor.

Din păcate, aceste rezultate ar fi dificil de reprodus cu vehiculele de pasageri din cauza aerodinamicii complet diferite. Cu toate acestea, este posibil să ne imaginăm îmbunătățiri ale fluxului de trafic prin legarea mașinilor în convoaie controlate și calculate de V2V.

Când va apărea această tehnologie?

Deci, dacă toată această tehnologie există și oferă un astfel de potențial dramatic, de ce nu este deja pe mașini noi? Din păcate, există mai multe obstacole care trebuie depășite înainte ca V2V și V2X să fie proliferate pe piața de automobile noi.

Primul și probabil cel mai important obstacol este unul legal. Tehnologiile V2V și V2X au primit un sprijin semnificativ din partea Administrației Naționale a Transportului și Siguranței (NHTSA). Dar înainte ca tehnologia să devină implementată pe scară largă și chiar obligatorie, NHTSA va trebui să ia decizii și să efectueze studii pentru a asigura că tehnologia este sigură și sigură în lumea reală. Acest lucru se poate întâmpla la fel de repede ca în următorii doi-trei ani. Înainte de aceasta, trebuie abordate câteva probleme serioase.

Există, pe bună dreptate, o preocupare crescândă în ceea ce privește siguranța tehnologiei în mașini. În prezent, mai multe demonstrații au arătat deja că autoturismele sunt vulnerabile la hacking, iar o creștere pe scară largă a comunicării fără fir a autoturismelor va exacerba această problemă. Berg ne-a spus că Denso lucrează din greu la această problemă, folosind atât ingineri și consultanți in-house pentru a crea o apărare digitală în profunzime. Cu toate acestea, aceasta va fi o problemă pentru a vă supraveghea.

În cele din urmă, există chestiunea finanțării. Dacă tehnologia V2V este mandatată, va crește cel puțin prețul mașinilor ca și producătorii de automobile fie își dezvoltă propriile versiuni ale sistemelor, fie contractul mai probabil cu furnizori precum Denso. V2X va fi mai mult o provocare, deoarece va necesita retrofitarea unei cantități mari de infrastructură publică. Bugetul național de infrastructură este deja legat de punctul în care nu se face o întreținere foarte necesară. Cu acest mediu predominant, tehnologia V2X va trebui să găsească surse alternative de finanțare.

Concluzie

Tehnologia conectată la mașină reprezintă o parte esențială a viitorului transportului, fără a menționa o prelungire evidentă pentru soluțiile de rețea care au devenit obișnuite în majoritatea domeniilor tehnologice. Tehnologii precum cele propuse de Denso ar putea îmbunătăți în mod dramatic siguranța rutieră, care înregistrează anual mai mult de 32 000 de vieți, fără a mai menționa problemele din ce în ce mai importante ale eficienței și congestionării traficului.

Acest lucru va fi adevărat, indiferent de integrarea sa în autovehicule autonome. Acestea fiind spuse, este foarte greu sa ne imaginam o lume a autoturismelor autonome care nu folosesc in mod excesiv sistemele V2V sau V2X. Noi, la tendințele digitale, așteptăm ca dezvoltarea acestor două tehnologii să se bazeze pe ele pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai comune.