Anumitele preluări Fabia de la Skoda ar putea fi cea mai practică mașină urbană construită vreodată - Mașini - 2019

Anonim

O echipă de 23 de ucenici tineri de la divizia Skoda din Volkswagen, din Republica Cehă, a transformat mașina umilă Fabia într-un mini pickup numit FUNstar. Modelul unic va fi prezentat publicului, în cursul acestei luni, la reuniunea anuală a GTI care va avea loc la Wörthersee, Austria.

Modelul FUNstar este aproape identic cu modelul Fabia de la vârful barei de protecție față la stâlpul B. Dincolo de asta, ucenicii au tăiat cîteva metri de tablă, au sudat în ușile din spate și au închis compartimentul pasagerilor pentru a crea un pickup de dimensiuni mari, cu un pat mic căptușit din oțel inoxidabil. Trapa Fabiei a fost tăiată în jumătate și transformată într-o hayonetă.

Conceptul se remarcă în plus față de modelul Fabia, datorită unei bare de protecție anterioare, cu o lumină verde luminată în jurul grila radiatorului, lumini verde închise cu LED-uri de zi și o hood personalizată dotată cu o pereche de orificii. Jantele din aliaj de 18 inchi provenite de la sedanul standard Octavia RS sport produc o treabă mai bună de umplere a arcurilor de roată decât oțelurile din stoc ale Fabiei.

Skoda nu a publicat imagini ale interiorului lui FUNstar, dar promite că pickup-ul este echipat cu un volan sport, scaune cu găleți, o stropire de piese de aluminiu și de argint, care echivă lucrarea de vopsea în două tonuri și o mașină puternică, watt sistem de sunet.

Din punct de vedere mecanic, pachetul FUNstar se umplu cu puțin mai mult decât standardul Fabia datorită unui motor TSI de 1, 2 litri, cu patru cilindri, de la Volkswagen, care generează 120 de cai putere. Cilindrul cu patru rotiri rotește roțile din față printr-o transmisie cu ambreiaj cu șapte trepte, controlată de padele de schimbare.

La fel ca majoritatea modelelor concepute în sălbăticie prezentate în fiecare an la show-ul Wörthersee, modelul Skoda FUNstar va rămâne un model unic destinat să-și petreacă restul vieții într-un depozit sau, cel mai bine, un muzeu.