Fă-ți mașina cu ochii, nu te uita la text - Autoturisme - 2019

Anonim

Obosit de rotirea volanului? Încercați acest lucru: cercetătorii germani au dezvoltat o nouă tehnologie care le permite șoferilor să direcționeze autovehicule folosind doar ochii lor.

Raul Rojas, cercetător de inteligență artificială la Universitatea Liberă din Berlin, a declarat vineri că tehnologia urmărește o mișcare a ochilor șoferului și, la rândul său, conduce mașina în orice direcție pe care o caută.

Rojas și echipa sa au prezentat prototipul dotat cu tehnologie sub un cer albastru clar la un aeroport din capitala Germaniei.

Caravana Dodge a traversat asfaltul de pe aeroportul abandonat de la Tempelhof, șoferul său folosind linia de vedere pentru a controla mașina. Volanul masinii se roti ca si cum ar fi indrumat de mainile fantomatice.

Tehnologia numită eyeDriver permite ca mașina să conducă până la 50 km / h.

"Următorul pas va fi acela de a ajunge la 60 de mile pe oră", a spus Rojas.

În cele din urmă, însă, cercetătorul născut în Mexic dorește și mai mult: "Cea mai mare provocare este, desigur, să conducem într-un oraș cu pietoni și o mulțime de obstacole".

Pentru moment, exercițiile rămân relativ simple. Dodge urmărește o mașină pietonală sau altă mașină de-a lungul asfaltului și își arată agilitatea și chiar conduce înapoi - șoferul trebuie doar să privească în oglinda spate pentru a ghida mașina.

Cu toate acestea, rămâne neclar când - sau dacă - tehnologia va fi comercializată deoarece întrebările privind siguranța și practicabilitatea abundă: cum rămâne cu o fată drăguță de lângă drum timp de câteva secunde? Să nu mai vorbim de a lua telefoane sau de a scrie un text în timp ce conduceți.

Dar cercetătorii au un răspuns la șoferii distrasi: "Spiritul Berlinului" este, de asemenea, o mașină autonomă echipată cu navigație GPS, zeci de camere, lasere și scanere care îi permit să conducă singur.

"Mașina poate face totul. Poate conduce în mod autonom sau poate fi condus de ochii unui șofer ", a spus Rojas. Compromisul este un mod care conduce autovehiculul pe cont propriu, bazându-se pe deciziile de intrare ale scanerelor și camerelor de luat vederi, și solicită conducătorului auto numai să ofere îndrumări la intersecții.

"Mașina se oprește la intersecții și întreabă șoferul pentru îndrumare pe care drum să ia, " spun cercetătorii. Câteva secunde de atenție cu șoferul căutându-se în direcția dorită, face ca mașina să curgă din nou.

Pentru a demonstra autonomia autoturismului, Rojas sa aruncat într-un punct în fața mașinii - care era la acel moment cu o viteză de 10 mile pe oră - și Dodge a fost imediat oprit de camerele care au detectat obstacolul.

- De data asta am avut noroc, spuse Rojas în glumă.

În timp ce Rojas a scăpat, șoferul David Latotzky stătea liniștit pe scaunul pasagerului, purtând o căști de bicicletă, care este cheia funcționării EyeDriver-ului: o cameră montat pe partea superioară monitorizează strada, al doilea monitorizează în mod constant ochii șoferului, mișcări.

"Am ales o cască de bicicletă, deoarece acestea sunt cele mai ergonomice, " a spus Rojas. Vanzarea acelei tehnologii clientilor, cu toate acestea, ar putea fi un apel greu - soferul arata ca el sau ea a venit direct dintr-un film Star Wars.

Dar, dacă folosiți ochii pentru direcție, pare să fie oricum dificil, cercetătorii au deja o alternativă: utilizați iPhone-ul în schimb. În toamna anului trecut au prezentat o tehnologie care permite utilizarea telefoanelor inteligente ale Apple ca telecomandă pentru mașină.

"Sistemele de conducere autonome pot schimba considerabil mobilitatea în viitor", a spus Rojas.

Și în cazul în care vehiculul cu tehnologie de ambalaj are un bug major, există încă o modalitate de modă veche de oprire.

Două butoane de urgență externe mari din spatele mașinii permit persoanelor din afara să închidă toate sistemele.