Studiu: Durerea de anxietate la distanțe de rulare scade după trei luni de la vehiculul electric - Autoturisme - 2019

Anonim

Conform concluziilor publicate de Comitetul pentru Strategia Tehnologică din Regatul Unit, un grup de peste 300 de șoferi a fost studiat pentru a determina durata de timp necesară pentru a deveni mai puțin teamă de a scăpa de electricitate în timpul conducerii unui vehicul electric. Înainte de începerea studiului, 100% dintre proprietarii de vehicule electrice au afirmat că sunt preocupați de cantitatea de energie pentru deplasarea pe distanțe lungi. Dupa primele trei luni de studiu, cercetatorii au descoperit ca numarul de oameni care se tem de o intrerupere a alimentarii in timp ce conduc au scazut cu 35%. In plus, 8% dintre persoanele din studiu au permis bateriilor sa scada sub 50% dupa primele 3 luni.

Întregul studiu a durat peste doi ani și a urmărit că utilizatorii călătoresc în peste 110 000 de călătorii în valoare de aproape 680 000 de mile. Nouăzeci și cinci la sută dintre șoferi au descoperit că conducerea vehiculului electric nu era deloc diferită decât conducerea unei mașini cu motor pe benzină. Înainte de proces, aproximativ 15% dintre mașini electrice așteaptă performanțele mai bune decât îngrijirea personală, dar procentul a crescut la unul din patru șoferi după primele trei luni. Cel mai tipic kilometraj zilnic pentru șoferii vehiculelor electrice a fost între 23 și 25 de mile pe călătorie, iar călătoria maximă în studiu a fost de peste 100 de mile.

După primele trei luni, 73% dintre șoferi au descoperit că viteza de încărcare se potrivește cu rutina lor zilnică, iar 88% dintre șoferi au descoperit că mașina este la fel de sigură ca și conducerea benzinei. Peste 80% din grupul preferat zgomotul redus al vehiculelor electrice și preocupările privind zgomotul redus fiind o problemă în ceea ce privește siguranța rutieră au scăzut considerabil. Anterior studiului, 96% dintre participanți s-au îngrijorat că călătoriile într-un vehicul electric ar necesita o planificare extinsă. Această cifră a scăzut la 35% din grup după primele trei luni de conducere.