Super-rar 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider ar putea rupe înregistrările licitației - Mașini - 2019

Anonim

În ceea ce privește licitațiile, trei factori majori care influențează valoarea unei mașini tind să fie epuizarea, raritatea și prestigiul acesteia. Când aveți o mașină care poate trage la fiecare punct, ca și acest 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider, este garantat să solicitați un preț ridicat.

RM Sotheby's se pregătește încă o dată pentru vânzarea de la Villa Erba, care se desfășoară la sediul imobiliar care se află pe malul lacului Como, Italia. Este un loc potrivit pentru a licita una dintre cele mai râvnite mașini de epocă vreodată căutate.

Acest model sa nascut dintr-o idee pusa in discutie de doi distribuitori ai Ferrari din Statele Unite, care au fost convinsi ca o versiune decapotabila a modelului 250 Berlinetta ar putea fi vanduta sub numele de hotcakes de lux italiene. A fost într-adevăr, și, cu câteva upgrade-uri sportive și o scurtare a ampatamentului, ajungem la clasicul pe care îl vedem în fața noastră.

Frumoasa convertibilă proiectată de Scaglietti are un motor V9 de 2, 9 litri care traversează puterea ei de aproximativ 280 de cai putere printr-o transmisie manuală în patru trepte. Acest autocar clasic se plimba pe o suspensie frontală independentă, alături de o punte spate solidă din spate, care izvoarează frunze sport.

În timp ce majoritatea acestor autovehicule, prin design, erau destinate drumurilor americane, aceasta era una dintre puținele care au rămas în patria lor natală. Fiind unul dintre cele doar 16 construite cu designul deschis al farurilor, mașina a fost incredibil de rară, terminând în colecții private din Roma, Zürich, câteva orașe din Germania și terminându-și călătoria în Maranello, Italia în 2007.

Ferrari Classiche a început apoi o restaurare completă și certificare a mașinii, afișând-o în muzeul intern al lui Ferrari și văzând chiar și utilizarea ca mașină atunci - președintele Ferrari Luca di Montezemolo a condus în timpul rundei de paradă de deschidere a Finalei Mondiale de Challenge 2010 din Valencia, Spania.

Când merge la blocul de licitații pe 23 mai, ar putea cere un preț cerut de peste 14 milioane de dolari, și aceasta este doar oferta de deschidere. Ultima dată când am auzit despre un Ferrari 250 GT SWB California Spider din 1961, a fost vândut, când a fost descoperit printre colecțiile Baillon, posibil una dintre cele mai mari descoperiri din hambar în istoria recentă. Acest model nerestricționat, care a petrecut nenumărate decenii literalmente îngropat sub legături de reviste, sa vândut pentru 18, 5 milioane de dolari. Modelul restaurat cu dragoste, pe care Ferrari la văzut destul de potrivit pentru conducerea sa, ar putea să ceară cu ușurință mai multe. Nu avem nici un fel de zgârietură pentru a încerca să ne luăm mâna, dar vom fi dornici să vedem cât de mare este prețul atunci când licitația se închide.