Terrafugia Transition aduce mașinile zburătoare cu un pas mai aproape de realitate - Autoturisme - 2019

Anonim

Este anul 2011 și nu călătorim în mașinile noastre personale de zbor, ceea ce înseamnă că suntem cu cel puțin 11 ani în spatele predicției tuturor. Ei bine, Terrafugia încearcă să schimbe asta cu o mașină zburătoare numită Tranziție. Tranziția este în esență un avion care se îndoaie într-un vehicul de dimensiuni mari, care vă permite să conduceți și să zburați în același vehicul.

Tranziția a fost în curs de dezvoltare de ceva timp, dar a lipsit o trăsătură cheie: legalitatea. Anunțul de astăzi de la Terrafugia arată că societatea a beneficiat de o scutire de la anumite legi naționale privind siguranța traficului rutier (NHTSA). Cele două scutiri se concentrează pe anvelope și pe parbrizul Tranziției. NHTSA impune ca toate vehiculele care călătoresc pe o autostradă să aibă un parbriz care este realizat din sticlă securizată laminată, dar pentru a menține greutatea scăzută, Tranziția are nevoie de un parbriz din policarbonat. Compania susține că nu numai că un parbriz de sticlă ar fi prea greu, dar ar putea de asemenea sparge și cauza o pierdere de vizibilitate în timp ce zboară. Anvelopele de la Tranziție au primit de asemenea o scutire, chiar dacă acestea sunt evaluate pe autostradă pentru viteză și greutate, dar nu se încadrează în definiția NHTSA a anvelopelor "multifuncționale".

Încă nu am văzut nimic de la DARPA și mașina lor zburătoare și, la fel de mult cum ne-ar plăcea să avem un jetpack, nu pare practic în acest moment. Terrafugia ar putea fi cea mai bună șansă la o mașină zburândă de producție. Site-ul companiei afirmă că este în curs de a lua comenzi acum și ar trebui să înceapă să livreze clienților ceva timp în 2012. Ferește-te de George Jetson, aici venim!