Tesla și partenerul Panasonic pe bateriile Roadster, pachetele de baterii model S - Autoturisme - 2019

Anonim

Tesla este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața vehiculelor electrice. Compania produce Tesla Roadster care este o mașină sport verde. Vehiculul este unul dintre cele mai atractive și de dorit vehicule electrice de pe piață și are unele dintre cele mai bune performanțe EV și kilometraj în jurul valorii.

Una dintre cheile pentru îmbunătățirea distanței de rulare a Tesla Roadster este îmbunătățirea acumulatorilor din mașini. Tesla folosește baterii de format rotund 18650, cum ar fi cele găsite în electronica de consum, în timp ce majoritatea vehiculelor electrice sunt alimentate de celule prismatice care sunt plane. Tesla și Panasonic au anunțat că vor colabora pe baterii pentru Tesla Roadster și viitoarele pachete de acumulatori Model S.

JB Straubel de la Tesla a spus: "Colaborarea noastră cu Panasonic va accelera dezvoltarea celulelor EV de generație următoare, permițând Tesla să îmbunătățească în continuare performanța bateriei noastre."

Panasonic este unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume. Panasonic, cu toate acestea, nu va fi furnizorul exclusiv de baterii pentru Tesla - Tesla va continua să surprindă celule dintr-o varietate de surse.

Naoto Noguchi de la Panasonic a declarat: "Fiind selectată de Tesla pentru a furniza celule pentru acumulatorul lor de curent și următoarea generație EV, este o validare extraordinară a chimiei Panasonic pe bază de nichel și investițiile extinse pe care Panasonic continuă să le producă în producția și producția de litiu-ion".

Modelul S este sedanul Tesla care va fi lansat pe piață în cursul anului 2011. Când vehiculul a fost anunțat pentru prima dată în martie 2009, Tesla a susținut că ar avea o rază de până la 300 de mile și ar putea atinge 60 în 5, 5 secunde și să transporte șapte pasageri. Roadster-ul actual a reușit să ajungă la o distanță de 313 de mile într-o singură plată într-un test efectuat în octombrie 2009.