Tesla obține împrumutul de 465 milioane USD pentru modelul electric cu modelul S elegant - Autoturisme - 2019

Anonim

Guvernul federal pare să fie destul de fericit să renunțe la bani pentru întreprinderi ecologice și există o mulțime de companii care sunt dispuse să preia fondurile și să le utilizeze. O astfel de companie este Tesla Motors.

Motorul Tesla Motors este probabil cel mai notabil pentru roadsterul său sexy, cu totul electric. Masina sportiva de 100.000 $, bazata pe sasiul Lotus Elise, are o gama de condusuri de 244 mile - un Tesla Roadster, cu toate acestea, a fost capabil sa calatoreasca 313 mile pe o singura incarcare - si poate zip la 60 mph in mai putin decât patru secunde. Cu toate acestea, Tesla încearcă să-și preia puterea de construcție a mașinilor electrice într-o audiență ceva mai dominată, cu sedanul său electric cu modelul S cu patru uși.

Aici guvernul federal se îndreaptă spre a-și desfășura magia. Potrivit Detroit News , Tesla Motors a încheiat astăzi un acord pentru a obține 465 milioane de dolari în împrumuturi low-cost de la Departamentul Energiei. Fondurile vor fi utilizate pentru a construi fabrici de producție în California pentru modelul S și motorul său.

Compania a fost inițial aprobată pentru împrumut înapoi în iunie 2009. 465 milioane de dolari vor proveni de la Advanced Technology Vehicle Manufacturing Program, care oferă un total de 25 miliarde de dolari producătorilor de automobile care dezvoltă noi vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Alte nume notabile pentru a intra în împrumuturi includ Nissan (1, 6 miliarde dolari) și Ford (5, 9 miliarde de dolari).

"Aceasta este o investiție în viitorul nostru de energie curată, care va crea locuri de muncă și va reduce dependența de petrolul străin", a declarat secretarul energetic Steven Chu.

"Aceasta va contribui la construirea unei baze de clienți și va începe să pună bazele conducerii americane în industria de vehicule electrice în creștere. Acest lucru face parte dintr-un efort susținut de a dezvolta și comercializa tehnologii care vor fi utilizate pe scară largă în industria auto americană. "

După cum sa raportat anterior de DailyTech, modelul S va avea o rază de acțiune de până la 300 de mile și poate ajunge până la 60 km / h în 5, 5 secunde. Sedanul de cântărire cântărește la un portbagaj de 4.000 de lire sterline (1, 200 de kilograme din care provine din pachetul său de baterii litiu-ion). Dacă totul se desfășoară conform planului, modelul de bază S va costa în jur de 50 000 de dolari, după luarea în considerare a unui credit de impozit de 7, 500 de dolari. Pentru comparație, modelul Chevrolet Volt este așteptat să coste în "low 30s" după ce se aplică creditul de impozit de 7, 500 $. La acest punct de preț, GM continuă să susțină că poate obține un profit.

Modelul S este programat să intre în producție în 2012, iar producția anuală este cuprinsă între 20 000 de unități pe an.