Tesla Inks Parteneriat cu Toyota - Autoturisme - 2019

Anonim

Producătorul de mașini electrice Tesla Motors a câștigat un sprijin serios pe măsură ce se apropie de oferta sa inițială: compania a anunțat un parteneriat cu gigantul japonez de automobile Toyota pentru a dezvolta vehicule electrice și sisteme de producție. Ca parte a acordului, Toyota va achiziționa acțiuni comune Tesla în valoare de 50 de milioane de dolari într-o plasare privată după ce IPO-ul Teslei va fi închis.

"Toyota este o companie fondată pe inovație, calitate și angajamentul față de mobilitatea durabilă", a declarat co-fondatorul și CEO-ul Tesla, Elon Must, într-o declarație. "Este o onoare și o aprobare puternică a tehnologiei noastre pe care Toyota ar alege să o investească și să o asocieze cu Tesla. Așteptăm cu nerăbdare să învățăm și să beneficiem de legendarul inginerie, producție și expertiză de producție a Toyota. "

Într-o afacere separată, Tesla Motors a achiziționat fosta fabrica NUMMI din Fremont, California, unde intenționează să înceapă producția viitorului său model S și a viitoarelor vehicule electrice. Fabrica NUMMI a fost folosită de Toyota pentru fabricarea vehiculelor Corolla și Tacoma încă de luna trecută și este capabilă să producă o jumătate de milion de mașini pe an. Localizarea fabricii în apropierea sediului central al companiei Silicon Valley a companiei Tesla înseamnă că compania poate să profite de talentul considerabil de inginerie al zonei. Vestea bună este că unii dintre cei 4 500 de muncitori Toyota care au fost concediați de la uzina NUMMI vor fi probabil angajați din nou. Tesla poate crea până la 1 000 de locuri de muncă la uzina NUMMI, deși va folosi doar o fracțiune din capacitatea sa.

Producția pe sedanul Model S este așteptată să înceapă în 2012. Spre deosebire de mașina sportivă de înaltă performanță Tesla Roadster de înaltă performanță, modelul S este destinat să fie un sedan premium cu un preț ceva mai scăzut pe pământ - despre 50.000 de dolari, comparativ cu cei 100.000 de dolari pentru un Roadster. Modelul S este, de asemenea, dezvoltat ca platformă pentru viitoarele vehicule electrice.

Toyota este ultima completare a profilului Tesla pentru investitori; alții includ producătorul german de mașini Daimler și guvernul din Abu Dhabi. Oferta publică inițială a Teslei este programată pentru 29 ianuarie 2011, dar compania nu a publicat încă o gamă estimată de preț pentru acțiunile sale sau a propus un simbol de tranzacționare.