Tesla cere companiei BBC "Top Gear" pentru "minciuni" despre Roadster - Autoturisme - 2019

Anonim

Două dintre lucrurile preferate ale mașinilor geeks - motoarele Tesla Motors și cel mai popular spectacol BBC "Top Gear" - se află acum într-o bătălie legală asupra unor pretinse "false" pretenții făcute de spectacol într-un episod din 2008.

Tesla dă în judecată BBC pentru falsă infracțiune și falsă, spunând că un episod "Top Gear" a creat o imagine falsă a performanței automobilului său sport electric Roadster.

"Top Gear" a reprezentat greșit Roadster-ul într-o varietate de moduri inexacte și dăunătoare, spune Tesla în costum. Problema principală este că episodul a raportat că, în ciuda revendicărilor certificate de Uniunea Europeană de la o distanță de peste 200 de kilometri, Roadster poate călători numai 55 de kilometri pe o singură încărcare, pe baza testelor efectuate de echipajul "Top Gear".

Episodul arată, de asemenea, că patru bărbați împing mașina Roadster într-un cuier, evident, pentru că bateriile au fost drenate. Telsa afirmă că înregistrările de la bord ale celor două "Top Gear" de la Tesla Roadster au arătat clar că nici tariful mașinii nu a scăzut sub 25%.

În cele din urmă, Tesla spune că afirmațiile făcute de show-ul că frânele mașinii au eșuat complet erau false. În schimb, siguranța pentru pompa electrică a sistemului de frânare a explodat, ceea ce a dezactivat frânele de putere ale mașinii. Dar frânele au funcționat chiar și fără pompa de funcționare - o caracteristică necesară pentru ca mașina să treacă toate testele de siguranță necesare.

Deci, de ce a așteptat Tesla doi ani pentru a depune procesul? Potrivit site-ului web al companiei Tesla, compania "a luat măsuri cu reținere după ce încercările sale repetate de a contacta BBC, pe parcursul a câteva luni, au fost ignorate". Deoarece "minciunile" făcute de "Top Gear" sunt "repetate la sute de milioane de telespectatori din întreaga lume pe televizoarele BBC ", plus jucat pe site-uri web, sindicalizat pe alte canale TV și disponibil pe DVD-urile" Top Gear ", Tesla" pur și simplu "dorește ca oamenii să cunoască adevărul și să corecteze percepțiile greșite ale publicului".

Uita-te la clipul "Top Gear"