Există o idee strălucitoare: Audi lucrează pentru a combina farurile de tip matrice cu lumini laser - Mașini - 2019

Anonim

Lăsați-o pe Audi să facă din faruri ceva interesant de vorbit. Nu sunt mulțumiți de tehnologia lor de lumină laser, sunt greu la locul de muncă încorporând acel sistem cu fascicul matrice pe care l-au demonstrat că lucrează cu iluminare cu LED.

Pentru a vă aduce la maxim viteza, iluminarea matricei găsește o grilă pentru zona fasciculului farurilor. În loc să închideți sau să redirecționați întregul fascicul, tehnologia cu LED-uri poate opri pur și simplu lumina într-o secțiune în care lumina ar putea să lumineze. În mod practic, în cazul în care mașina a detectat un vehicul care se apropie, va lumina în continuare luminos calea întunecată din fața mașinii și va opri doar partea de fascicul în care un alt vehicul călătorea.

A face acest lucru pentru a lucra cu tehnologie de lumina laser nu este o chestiune de doar schimbarea sursa de lumina. Lampa laser are tendința de a fi mai directă și mai intensă, astfel încât soluția pe care Audi o lucrează se rotește în jurul unui sistem numit Lampă inteligentă pentru faruri adaptabile și cu rezoluție înaltă.

Pur și simplu se rostogolește limba, nu-i așa? Pe scurt, numit iLas, sistemul folosește o micro-oglindă care se mișcă rapid, care redirecționează fasciculul laser. Când călătoriți la viteze reduse, lumina este proiectată într-o zonă mai mare și se îngustează printr-o deschidere atunci când călătoriți rapid pe autostradă. Acest lucru îi oferă șoferilor Audi cele mai bune din ambele lumi: grinzi intense și curate de lumină care se pot lumina în fața lor, împreună cu dinamica fluidelor sistemului LED-matrice.

Încă nu există niciun cuvânt în momentul în care vreunul dintre aceste tehnologii va fi văzut pe vehiculele Audi din față, dar suntem siguri că marca ne va lumina când vor fi pregătiți să intre pe piață.