Această replică Shelby Cobra a fost imprimată 3D din plastic armat cu fibră de carbon - Mașini - 2019

Anonim

Shelby Cobra este una dintre cele mai rare și mai de dorite mașini clasice în jur, dar dacă ai putea să-ți tipi propria copie a unuia?

Asta a reușit să facă Laboratorul Național de Ridicare de la Oak Ridge, construind o mașină care arată destul ca o Cobra pentru a păcăli pe cei mai mulți oameni. Discutați despre Motoarele guvernamentale.

Utilajul care a uraniu rafinat pentru proiectul Manhattan a folosit tehnologia de imprimare 3D pentru a face un Cobra din plastic armat cu fibră de carbon - și apoi a adăugat o propulsie electrică. Deci este ca și copilul unui Cobra original și al unui BMW i3.

Proiectul electric Cobra a fost realizat pentru a demonstra tehnologia Oak Ridge Big Area Additive Manufacturing, despre care laboratorul spune că ar putea aduce o nouă semnificație expresiei "prototyping rapid".

Oak Ridge susține că acest proces economisește energie și permite ca structurile de absorbție a accidentelor să fie imprimate chiar în caroseria unei mașini.

Mașina a fost prezentată la Salonul Auto de la Detroit în ianuarie, dar credem că merită încă să subliniem faptul că este o utilizare cu adevărat rece a unei tehnologii emergente care mulți cred că pot schimba modul în care sunt proiectate mașinile.

Proiectarea unei mașini sau chiar a unei singure componente necesită mult timp. Autovehiculele noi sunt încă modelate în mod tipic ca momeală de lut de dimensiuni normale, iar atunci când acestea intră în producție diferite matrițe, matrițe și unelte trebuie să fie configurate pentru a transforma formele conexe în metal, plastic sau fibră de carbon.

Imprimarea 3D ar putea reduce timpul din acest proces, făcând mai ușor proiectanților să facă schimbări în zbor sau să actualizeze mașinile în afara ciclului tradițional de reîmprospătare de patru ani.

În plus, deoarece folosește mai puțin material, imprimarea 3D se reduce la deșeuri. Imprimantele 3D sunt, de asemenea, mai puțin complexe decât mașinile tradițional utilizate pentru fabricarea pieselor auto, ceea ce ar permite fabrici mai mici.

În timp ce nu veți putea cumpăra Oak Ridge Cobra, local Motors încearcă să pună în producție o mașină electrică tipărită 3D. Firma a demonstrat imprimarea stratitei sale deschise, atat in Chicago, cat si in Detroit.

Strati este fabricat din plastic ABS, mai degrabă decât din fibră de carbon, dar practic totul de lângă motorul de forță și dispozitivul de rulare este imprimat 3D. Local speră să pună mașina în vânzare în cursul acestui an, în așteptarea aprobării autorităților federale de reglementare.