Cardurile TomTom mențin eficiența consumului de carburant în prezent, ajutându-le pe cele viitoare să se autodecideze - Mașini - 2019

Anonim

Ca ființe gânditoare, avem tendința de a ne abține abilitatea de a naviga în lumea din jurul nostru. Nu vorbim nici despre voiaj de tip Magellan cu hărți de stele; înseamnă doar să ne găsim calea de la o cameră la alta. Aceasta depășește pur și simplu percepția noastră senzorială asupra zonei, iar acele procese suplimentare, greu de definit, sunt cele mai grele lucruri pe care trebuie să le simuleze atunci când vine vorba de funcționarea automată a mașinilor. Lucrând cu sârguință pentru a face autoturismele (sau "pilotate") o parte a viitorului nostru, Audi a abordat această problemă cu utilizarea hărților digitale de înaltă precizie.

După cum am discutat ieri, compania de navigație TomTom și-a revizuit arhitectura de luare a hărților pentru a concura cu companii precum Google în lumea tehnologiei auto autonome. Acesta a încheiat contracte cu mai mulți producători de automobile, printre care și Audi, care va folosi aceste date pentru sistemul său de pilotare deja impresionant.

"Importanța hărților tridimensionale de înaltă rezoluție va continua să crească în viitor", explică prof. Dr. Ulrich Hackenberg, șeful departamentului de dezvoltare Audi. Acest lucru, combinat cu hardware-ul de la bordul mașinii, permite unei mașini cu autovehicul să navigheze pe străzile din jur. Senzorii îl împiedică să se împrăștie în lucrurile înconjurătoare, în timp ce hărțile spun unde să meargă. Cu cât harta este mai precisă, cu atât va fi mai bine să vă deplasați în siguranță și eficient.

"Folosim în primul rând datele în situațiile în care o precizie precisă este esențială - de exemplu, date referitoare la schimburile de autostrăzi, rupturi și rampă de intrare și ieșire", a adăugat Hackenberg. Audi încearcă să facă din noul generație A8 sedan principalul pilot de tehnologie de conducere în viitorul apropiat.

Clienții Audi nu trebuie să aștepte până atunci să profite de avantajele hărților de înaltă precizie. Asistentul de eficiență predictivă din noul Audi Q7 utilizează deja date detaliate despre trasee pentru economisirea călătoriei - chiar și atunci când navigația nu este utilizată. Sistemul utilizează informații cum ar fi elevație, curbe, intersecții și multe altele pentru a sugera conducătorului auto cele mai bune practici de economisire a combustibilului pentru a fi utilizate pe unitatea respectivă.