Probleme Toyota: 2010 Prius plâns cu mai multe probleme - Autoturisme - 2019

Anonim

Toyota tocmai nu a reușit să facă o pauză în ultimele săptămâni. Compania sa confruntat cu o mulțime de presă proastă care înconjoară pedalele de accelerație în opt dintre cele mai populare vehicule vândute în Statele Unite, inclusiv cea mai bine vândută mașină din țară: Camry.

Pentru a înțelege pe deplin situația la îndemână, Toyota (care a fost prezentată de NHTSA) a făcut pasul drastic de a opri vânzările pe cele opt modele pentru a rezolva problema. Din fericire, Toyota a reușit să găsească un remediu pentru această problemă, iar reprezentanțele rămân deschise târziu, pentru a se adapta afluxului de clienți care se grăbeau să-și fixeze vehiculele.

Pentru a face lucrurile mai rau, Secretarul de Transport Ray LaHood a turnat mai mult sare pe rani la inceputul acestei saptamani, declarand, "Daca cineva detine unul din aceste vehicule, opreste-l. Și luați-o la un dealer Toyota. "LaHood mai târziu a renunțat la declarații, adăugând:" Ceea ce am spus acolo este evident o denaturare. Dacă dețineți una dintre aceste mașini sau dacă aveți dubii, duceți-o la dealer. "

Din păcate, prejudiciul fusese deja făcut și deja îngrijorat că proprietarii Toyota au fost trimiși într-o frenezie asupra reportajelor televizate, tipărite și pe internet, parodând comentariile lui LaHood.

Și dacă ultimele două săptămâni nu au fost destul de rău pentru companie, acum există vesti proaste pentru magazinul său de bijuterii: Prius 2010. Toyota postând pe site-ul său de presă următoarea informație privind problema:

În anumite modele de autovehicule Prius din 2010, Toyota a primit rapoarte conform cărora unii clienți au simțit inconsecventă senzație de frânare atunci când autovehiculul este condus peste gropi, umflături sau suprafețe alunecoase.

Toyota este în prezent în curs de confirmare a acestor rapoarte și de investigare a condițiilor de condus a vehiculului în care are loc fenomenul raportat. Ar fi prematur să comentezi până la finalizarea investigației.

Aparent, problema constă într-o eroare de software ABS care cauzează o întârziere mai mică de o secundă între momentul când presiunea de frânare este aplicată pentru prima dată și frânele efective se angajează. "Soferul se indreapta catre frâna si nu se simt atat de plin de senzatii de franare", a declarat un purtator de cuvant al Toyota la CNN .

Potrivit oficialilor Toyota, problema apare cel mai frecvent pe drumuri accidentate sau înghețate.

Toyota a declarat că a rezolvat problema software-ului în vehiculele Prius fabricate din ianuarie. Cu toate acestea, compania nu a făcut nicio referire la momentul în care intenționează să aplice o soluție pentru hibrizii Prius 2010 produs înainte de ianuarie.

Toyota a treia generație Prius a fost un hit în întreaga lume. Acesta a fost cel mai bine vândut vehicul în Japonia în cursul anului 2009 și îl împinge pe concurența hibridă în vânzările din SUA pe o bază continuă. Dominația Prius este atât de evidentă încât inginerii / proiectanții Honda se întorc la planșa de desen - din nou - pentru a dezvolta un vehicul hibrid care poate de fapt să bată priusul în eficiența consumului de combustibil.

Toyota va avea o durată de câteva luni înainte, deoarece preocupările privind siguranța în jurul vehiculelor sale continuă să joace în presă. Vanzarile companiei sufera deja - vanzarile din ianuarie au scazut cu 12% (in decursul anului) pentru marca Toyota, in timp ce vanzarile la Ford au inregistrat o crestere de 24%. Up-and-comer Hyundai a înregistrat, de asemenea, o creștere a vânzărilor cu 24% în aceeași perioadă. Numărul de vânzări din februarie pentru Toyota va fi probabil o baie de sânge.