Toyota lansează programul Plug-in Prius - Autoturisme - 2019

Anonim

Toyota Prius este unul dintre cele mai de succes vehicule hibride din America. Mulți consumatori au solicitat Toyota să facă o versiune hibridă plug-in a Prius-ului, care să permită conducerea electrică pe deplin doar pe baterii.

Toyota a anunțat la începutul lunii decembrie că a început producția pentru o flotă de testare a vehiculelor hibride Prius hibride. De asemenea, producătorul japonez a spus că producția pentru programul de testare ar fi de 500 de vehicule și că ar folosi baterii de litiu de prima generație.

Toyota a lansat oficial programul și este pregătită să primească aproximativ 600 plug-in-uri Prius pe piață la nivel global cu vânzări cu amănuntul până în 2011. Toyota va închiria aproximativ 230 de autovehicule către ministere și corporații precum companii energetice și alte industrii din Japonia . Dintre vehiculele de producție, 150 dintre aceștia își vor face drumul în SUA pentru a fi închiriate agențiilor guvernamentale, corporațiilor, universităților și agențiilor de cercetare. Europa va primi 200 de unități cu 100 de autoturisme care merg în orașul Strasbourg în Franța.

Plug-in-ul Prius va fi conectat la o priză de curent alternativ din casă pentru încărcare, iar noile pachete de acumulatori litiu-ion care înlocuiesc acumulatorii standard Ni-metal de tip Hydride de la Prius vor oferi o gamă electrică de acționare electrică optimistă pe 13 mile.

Autoblog Green raportează că plug-in-ul Prius va fi evaluat la 134 mpg, dar este de așteptat aproximativ 50 mpg în utilizarea în lumea reală. Prius a reușit să ruleze 14, 5 mile pe ciclul japonez JC08 înainte ca bateria să fi murit. Probabil, ca și standardul Prius, motorul electric va porni când este necesar pentru accelerare și alte momente. Toyota nu oferă detalii detaliate despre modul în care va funcționa noul sistem de propulsie. Toyota speră să vândă publicului zeci de mii de plug-in-uri Prius în termen de doi ani.

Toyota Irv Miller a declarat la începutul acestei luni: "Acest program este un prim pas necesar în pregătirea societății, deoarece ne permite să oferim ocazia unică de a informa, educa și pregăti clienții pentru introducerea tehnologiei hibride plug-in. Când aceste vehicule vin pe piață, clienții trebuie să înțeleagă ce să se aștepte și dacă această tehnologie este potrivită pentru ei ".