Toyota lansează Prius Plug-in 2012 - Autoturisme - 2019

Anonim

Anunțată la Expo Verde Drive din Richmond, California, în cursul zilei de astăzi, modelul 2012 Toyota Prius Plug-in Hybrid utilizează un nou acumulator litiu-ion de 4, 4 kilowați și permite proprietarilor să încarce vehiculul cu o priză standard de perete. Folosind un pachet de încărcare personalizat, proprietarii pot reîncărca complet autovehiculul în mai puțin de trei ore cu o priză standard de 120 volți și o reduc la jumătate folosind o priză de 240 volți. Toyota estimează că Prius Plug-in va primi 87 de mile pe galon în ansamblu și 49 mph în timp ce în modul hibrid. Plug-in-ul Prius poate funcționa doar pe o baterie de până la 15 mile, la viteze de până la 62 de mile pe oră, ideal pentru excursii scurte în oraș.

Sistemul de încărcare este prevăzut cu un cablu de 24 de picioare și este stocat în portbagaj. Acesta include, de asemenea, un cronometru care poate fi setat de către utilizator să se încarce în afara orelor de vârf pentru cea mai bună rată a energiei electrice. Plug-in-ul Prius vine în două modele, modelul de bază pornind de la $ 32, 000, variind până la $ 39, 525 pentru modelul avansat. Consumatorii care achiziționează fie un model se califică, de asemenea, pentru un credit de impozit federal de 2.000 de dolari, făcând achiziția unei Prius de bază sub nivelul de 30.000 de dolari. Modelul de stabilire a prețurilor îl plasează în conformitate cu Chevrolet Volt $ 40.000 și Nissan Leaf de 35.000 de dolari, dar ambele mașini se califică pentru o reducere federală mai mare de 7, 500 dolari, datorită bateriilor mai mari.

În plus față de Prius Plug-in, Toyota a anunțat, de asemenea, Prius V, o versiune a Prius cu un spațiu de încărcare de aproape 60% mai mare decât Prius liftback. Cu toate acestea, kilometrajul pe galon nu este la fel de impresionant, deoarece Prius V cântărește încă 300 de kilograme. Prius V va primi aproximativ 42 de mile pe galon, oraș și autostradă combinate. Prius V începe de la $ 26, 400 și variază până la 29, 990 USD, în funcție de model. Ambele modele ale modelului Prius vor fi disponibile în octombrie 2011.