Toyota suspendă vânzările Camry și alte șapte modele după rechemare - Autoturisme - 2019

Anonim

Toyota a creat o reputație în americană pentru fiabilitate, siguranță și calitate generală. În timp ce mulți clienți și revizori auto au observat o scădere a calității interioare a noilor vehicule Toyota în ultimii ani, constructorul japonez are atât de multă bunăvoință construit cu publicul că astfel de constatări nu au făcut prea multe pentru a afecta imaginea companiei.

Cu toate acestea, cele mai recente știri din tabăra Toyota amenință să scoată o mulțime de vânt din panourile auto. Ceea ce se credea odată ca fiind doar o problemă cu covorașele instalate necorespunzător sa transformat într-o problemă mult mai complicată. Săptămâna trecută, Toyota a emis o rechemare pentru 2, 3 ​​milioane de vehicule pentru a rezolva problemele cu pedalele de accelerație.

Ieri, totuși, Toyota a luat modelul drastic pentru a anunța suspendarea vânzărilor pentru opt modele de autovehicule din SUA - în vigoare de la 1 februarie - inclusiv cel mai bine vândut automobil din America: Toyota Camry. "Toyota a investigat rapoarte izolate de lipire a mecanismelor pedalei de accelerație în anumite vehicule fără prezența covorașelor", a declarat compania într-un comunicat de presă. "Există posibilitatea ca anumite mecanisme ale pedalelor de accelerație să poată, în cazuri rare, să se blocheze mecanic într-o poziție parțial apăsată sau să se întoarcă încet în poziția inactivă."

Lista completă a vehiculelor afectate include:

2009-2010 RAV4,
2009-2010 Corolla,
2009-2010 Matrix,
2005-2010 Avalon,
2007-2010 Camry (exclusiv modelele hibride)
2010 Highlander (exclusiv modelele hibride)
2007-2010 Tundra,
2008-2010 Sequoia

"Această decizie fără precedent pentru automobile indică cât de gravă este această problemă de siguranță", a declarat analistul Edmunds.com, Michelle Krebs, pentru Reuters . "Am plecat de la covorasele pentru a ne reaminti că articolele de uzură sunt închise complet și că nu pot să cred că credibilitatea companiei este pusă sub semnul întrebării".

Toate modelele afectate sunt construite fie în SUA, fie în Canada. În plus, toate modelele afectate au pedale de accelerație provenite de la un singur furnizor, CTS. Toyota lucrează acum cu CTS pentru a remedia problema la îndemână, astfel încât oprirea planificată a vânzărilor de vehicule să nu dureze prea mult.

"Pe această piață extrem de competitivă, nici un producător de automobile - nici măcar Toyota - nu își poate permite să-și înceteze vânzarea de autoturisme și camioane pentru mult timp, dar probabil Toyota se bazează pe ideea că clienții vor aprecia prioritatea siguranței lor în această decizie", a adăugat Edmunds .senior analist Jessica Caldwell.

Actualizat 1/27/2010 @ 5:43 EST
Într-o adevărată prezentare a lansării unei companii în timp ce aceasta este în jos, GM oferă acum o reducere de 1.000 de dolari (sau o finanțare gratuită) unui client care tranzacționează un vehicul Toyota pentru a achiziționa un nou vehicul GM.