Toyota va face rețeaua socială privată pentru șoferi - și pentru mașinile lor - Autoturisme - 2019

Anonim

Ați intrat vreodată în vehiculul dvs. electric hibrid și v-ați dorit să faceți clic pe un buton "Ca" pentru cât de încet se pornește sau un buton "displace" pentru modul în care întoarceți întotdeauna semnalele de direcție atunci când încercați să activați ștergătoarele de parbriz? În curând, s-ar putea să reușești să faci asta. Automobilul Toyota a anunțat planurile de a crea "Toyota Friend", o rețea socială privată concepută pentru a conecta clienții cu autoturismele, cu dealerul lor și Toyota în sine. Inițial, rețeaua socială va fi lansată în Japonia cu vehicule electrice și hibride de tip plug-in, care vor avea loc în 2012. Compania nu a anunțat niciun plan de a introduce serviciul pe alte piețe.

Partenerii Toyota pentru proiect sunt Microsoft și Salesforce.com; Microsoft plasează un pic peste 4 milioane de dolari în proiect, în timp ce Salesforce scade 2, 8 milioane de dolari în pot. Toyota pune în proiect 5, 5 milioane de dolari. Toyota Friend va fi propulsat de Salesforce Chatter, platforma privată de rețele sociale a Salesforce, destinată companiilor.

Ideea din spatele Toyota Friend este de a oferi clienților informații despre produse și servicii - la urma urmei, ei sunt un public captiv în timp ce se află în mașină! - împreună cu sfaturi de întreținere esențiale și alte informații. De exemplu, un vehicul electric ar putea trimite un mesaj "tweet-like" la telefonul mobil al proprietarului, atunci când are nevoie de o reîncărcare. Toyota declară că clienții vor putea, de asemenea, să comunice cu prietenii și familia prin intermediul serviciilor precum Twitter și Facebook. Serviciul va fi disponibil prin intermediul telefoanelor inteligente, tabletelor și dispozitivelor similare.

"Serviciile de rețele sociale transformă interacțiunea umană și modurile de comunicare", a declarat președintele Toyota Motor Company, Akio Toyoda, într-o declarație. "Automobilul trebuie să evolueze în pas cu această transformare. Întotdeauna îl cheam pe Toyota să facă mașini din ce în ce mai bune. Alianța pe care o anunțăm astăzi este un pas important în atingerea acestui obiectiv. "

Sper ca nu sunt singura sa imaginez o serie de posturi de social networking dintr-o masina capturate intr-o banda de alergare, cu o noua actualizare la fiecare doua secunde:

"Stânga."

"Stânga."

"Stânga."

"Stânga, darnit."