Poliția britanică implementează scanere laser 3D pentru capturarea scenelor de accident - Autoturisme - 2019

Anonim

Atunci când se produce o coliziune majoră în Regatul Unit, anchetatorii poliției sunt în mod evident trimiși la scenă pentru a înregistra toate detaliile despre accident. Acest proces necesită o perioadă extinsă de timp pentru a înregistra toate detaliile pentru procedurile judiciare viitoare și pentru scopuri de asigurare. Scena accidentului trebuie să rămână neatinsă în timpul investigației, astfel încât costul amânării comerțului devine extrem de ridicat. Procesul poate dura cu ușurință multe ore pentru a documenta cu note scrise și fotografii. Guvernul britanic estimează că în 2010 s-au înregistrat peste 18 000 de închideri rutiere parțiale sau complete, care s-au ridicat la 20 000 de ore la un cost mai mic de 80 000 dolari pe oră.

Deoarece reducerea timpului necesar funcționarilor poliției pentru a documenta locul accidentului contribuie la reducerea costurilor, guvernul britanic a achiziționat douăzeci de scanere laser cu capabilități de modelare 3D, conform BBC. Scanerul este instalat la locul accidentului și se rotește la 360 de grade pe un trepied, înregistrând peste 30 de milioane de puncte de date. Fiecare scanare completă durează 4 minute, iar poliția efectuează de obicei patru până la cinci scanări ale fiecărui loc de accident. Odată ce imaginea digitală a locului de prăbușire este respectată cu datele de la scaner, anchetatorii folosesc măsurătorile digitale pentru a determina cauza inițială a accidentului, folosind punctele de impact asupra vehiculelor distruse, marcajele de pe trotuar și alte date.

În timp ce oficialii poliției trebuie să înregistreze dovezi la fața locului, acest instrument de economisire a timpului reduce timpul în care un drum rămâne închis drastic. Anchetatorii se pot termina într-o fracțiune de timp cu citiri mai precise decât să facă măsurători cu mâna. Această tehnologie nu a prins încă în Statele Unite, cel puțin nu cu oficialii poliției. Numai firmele private de reconstrucție a accidentelor din Statele Unite le folosesc pentru scanarea cu laser a vehiculelor distruse.