Guvernul american este îngrijorat de numărul de gadget-uri web din mașinile noi - Autoturisme - 2019

Anonim

Pentru mulți oameni care nu sunt dependenți de Internet, următoarea afirmație a Secretarului de Transport al SUA, Ray LaHood, poate părea evidentă: "Nu există absolut nici un motiv pentru orice persoană să-și descarce Facebook-ul în mașină".

Dar pentru cei care simt nevoia de a fi conectați constant, cuvintele lui LaHood ar putea să-i facă să se spargă într-o sudoare rece. LaHood devine din ce în ce mai preocupat de producătorii de mașini care echipează vehiculele cu tot mai multe gadgeturi care ar putea distrage conducătorii auto și cauza accidente.

Un raport Wall Street Journal pe această temă spune că, dacă LaHood vine să creadă că producătorii încarcă autoturismele cu tehnologie în mașină, el va folosi autoritatea sa pentru a le forța să se oprească. El vrea, de asemenea, companiile de automobile să facă anunțuri de serviciu public care să le spună conducătorilor auto atunci când se află în scaunul de conducere, spre deosebire de mesaje text și tweeting. LaHood nu are îndoieli cu privire la mărimea sarcinii pe care o are departamentul său. "Știm că oamenii sunt dependenți de telefoanele mobile și dispozitivele de trimitere a textului", spune el.

Oamenii devin din ce în ce mai atașați de telefoanele lor inteligente, iar mașinile automate cu sistem de control al vitezei de croazieră acționează mai mulți șoferi într-un fals sentiment de securitate, cu ideea de a trimite un text rapid care să dovedească prea tentant pentru unii.

În urma lui Subaru, BMW va lansa o campanie publicitară pentru a încuraja conducerea mai responsabilă. Potrivit WSJ, anunțul BMW arată o tânără mamă care încearcă să scrie și să conducă în același timp. Câteva momente mai târziu, ea se strânge într-un vehicul utilitar sportiv.

BMW speră că anunțul său va împiedica comportamentul iresponsabil de conducere, evitând astfel necesitatea unei represiuni guvernamentale asupra tehnologiei în mașină, permițând companiei auto să urmărească alte forme de gadget. Directorul executiv al companiei BMW America North, Jim O'Donnell, spune că firma sa nu-și întoarce spatele asupra revoluției mass-media din mașină. El recunoaște că șoferii doresc informații în timp ce se află în spatele volanului. "Abordarea BMW este aceea de a gestiona acel flux, nu de al tăia, cum ar fi făcând scurte explozii de informații disponibile pe afișajele heads-up", spune el.

Fanii Facebook vor fi bucuroși să audă faptul că Chevrolet Cruze de la General Motors încorporează ceea ce consideră că este o caracteristică sigură de actualizare Facebook, executată prin comenzi vocale. Sistemul este totuși încă în faza de testare beta.

Vestea preocupării guvernului nu ar putea fi totuși o muzică pentru urechile RIM, care încearcă să integreze tableta și software-ul PlayBook în mai multe mașini.

Departamentul lui LaHood intenționează să introducă un set de linii directoare la începutul anului viitor în ceea ce privește tehnologia în mașină. Între timp, el va dori să vadă producătorii de autovehicule care să arate o atitudine responsabilă față de subiect, altfel orientările pot fi mai riguroase decât se așteptau.

Pentru unii șoferi, pericolul nu este distras de tehnologia în mașină - este distras de faptul că oamenii sunt distrași de tehnologie în mașină. Ca și când vă aflați într-o linie lungă de trafic lent și vedeți șoferul în următoarea banda pierdută într-o altă lume, în timp ce acestea se adresează unui prieten. Priviți cu încredere înainte de a fi nevoie de frâiele înainte de a vă pune mașina în spatele celei din față. Tehnică sau fără tehnică - conduce în siguranță, oameni buni.