Senatorul Utah dorește să perceapă taxe pentru mașinile hibride și electrice - Autoturisme - 2019

Anonim

Senatorul Utah Kevin Van Tassell a propus încărcarea proprietarilor de automobile hibride și electrice cu o taxă, declarând că pierderea de bani obținută din taxa pe gaze rănește finanțarea pentru menținerea și construirea infrastructurii. Legiuitorul consideră că, de vreme ce aceste mașini obțin un kilometru excelent, proprietarii nu plătesc pentru o parte echitabilă a drumului, în ciuda îmbunătățirii calității aerului.

Utah nu este singurul stat care bâzâie cu privire la venitul suplimentar pe care l-ar câștiga de la plata taxelor pentru aceste tipuri de autoturisme. Legislatorii din statul Washington și Oregon se luptă, de asemenea, cu modalități de a strânge bani de la proprietarii de automobile electrice și hibride - Oregon poate percepe taxe de 1, 43 cenți pe mile. Perspectiva senatorului din Washington, Mary Haugen, pare să fie în concordanță cu afirmația lui Van Tassell: "Vehiculele electrice pun la fel de mult uzură pe drumurile noastre".

Problema Utah a fost inițial inițiată în cursul unei sesiuni legislative cu privire la o factură nevalabilă a lui Van Tassell, care urma să majoreze impozitul pe gaz al statului. Venitul din taxele pe gaz din Utah a scăzut de la 366 milioane de dolari în 2007 la 341 milioane de dolari în ultimii ani.

Presedintele Senatului din Utah, Michael Waddoups, considera ca ideea unei taxe are merite, dar impunerea taxei poate fi putin prematura. "Incercam sa dezvoltam fabricarea si distributia vehiculelor", a spus el. "Trebuie să încurajăm [vânzările], în acest moment."

Alții sunt de acord cu gândurile președintelui Senatului privind suspendarea. Divizia de calitate a aerului din stat lucrează în prezent la creșterea stimulentelor pentru achiziționarea de vehicule noi care respectă standardele privind calitatea aerului și economia de combustibil. Debbie Sigman de la Breathe Utah a declarat pentru Salt Lake Tribune că impozitarea acestor mașini nu este cea mai bună fază a legislației, deoarece numărul de hibrizi de pe șosea nu pare că ar trebui să facă o dentură mare în taxa de stat a gazelor venituri.