Volkswagen's GRC-bound racer oferă un nou sens "Super Beetle" - Mașini - 2019

Anonim

Volkswagen va concura în sezonul din acest an al Campionatului Global Rallycross (GRC), cu un supercar complet plin de masiv ca un Beetle puternic modificat.

In timp ce cursa de anul trecut a fost propulsata de un motor TSI de 1.6 litri cu o putere de 544 cai putere, modelul 2015 beneficiaza de o noua moara TSI de 2.0 litri turbo, care a fost tunata pentru a pompa 553 cai putere la 7, 800 rpm si 465 picioare cuplu la 5 000 rpm. Montat în fața axei din față, turbo-ul patru este înșurubat într-o cutie de viteze secvențială cu șase trepte care rotește toate cele patru roți printr-o pereche de diferențiale cu alunecare limitată.

Beetle-ul cu prăjini fierbinți atinge 60 mph de la o oprire în două secunde, făcându-l considerabil mai rapid decât un Bugatti Veyron. Acesta nu va rupe nici o înregistrare de viteză maximă, deși, deoarece maxes out la aproximativ 125 mph.

Puterea suplimentară este completată de un sistem de suspensie complet redesenat care oferă o călătorie de 9, 5 inci. Frânele au fost complet modernizate, de asemenea, cu etriere cu patru pistoane, discuri ventilate de 14 inch în față și unități de 11, 8 inch în spate. Anvelopele de competiție Yokohama, montate pe jante din aliaj de 17 inchi, păstrează hatchback-ul lipit pe șosea.

Mai aerodinamic decât Beetle, GRC câștigă o bară de protecție profundă frontală cu un baraj de aer supradimensionat, numeroase orificii de aerisire, fuste laterale specifice cursei, un difuzor de aer din spate și un spoiler imens. Imaginile interioare nu au fost încă publicate, însă Volkswagen spune că GRC împachetează o cușcă plină cu role și o pereche de scaune de gătit recaro fabricate din fibră de carbon.

Beetle numărul 34 va fi condus de Tanner Foust, un pilot experimentat, care este bine cunoscut ca gazda versiunii americane a Top Gear. Fostul Formula 1 și pilotul NASCAR Scott Speed ​​vor primi numărul 77 al mașinii.

Cele două GRC-uri Volkswagen Beetle sunt programate să facă debutul pe 31 mai în Fort Lauderdale, Florida, iar sezonul se va încheia pe 4 noiembrie în Las Vegas, Nevada. Beetles se va confrunta cu o concurență rigidă de la Ford Fiesta ST și Subaru WRX STI modificate similar.