Volkswagen Temporary Auto Pilot vă permite să conduceți cu mâinile libere - Autoturisme - 2019

Anonim

Singurul lucru rău legat de conducere este partea de conducere. Este doar un hassle, într-adevăr. În timp ce faci o lovitură de 4 000 de lire pe drum, cu viteze de moarte, uneori vrei doar să faci altceva cu mâinile tale, știi? Poate mâncați un Big Mac sau prindeți lectură de vară *. Din fericire, Volkswagen are o soluție: tehnologia "Temporar Auto Pilot" (TAP).

Sistemul TAP nou anunțat de la Volkswagen permite șoferilor să conducă "semi-automat" până la aproximativ 80 MPH - cu supraveghere completă, desigur. Volkswagen consideră că TAP servește ca o piatră de hotar între "sistemele asistate" care ajută deja șoferii în mașinile de astăzi și mașinile de conducere complet automate ale viitorului.

"Mai presus de toate, ceea ce am realizat astazi este o piatra de hotar importanta pe drumul spre conducerea masinilor fara accidente", a declarat Prof. Dr. Jürgen Leohold, director executiv Volkswagen Group Research, in timpul unei prezentari a TAP in Suedia.

Atunci când este pus în plin "Modul Pilot", TAP menține o viteză setată de șofer, dar apoi utilizează senzori cu laser, camere, radare și ultrasunete pentru a încetini în siguranță vehiculul atunci când se apropie de o îndoire pe șosea sau într-o altă mașină. TAP combină de asemenea cu funcția "Lane Assist" a lui Volkswagen, care menține mașina centrat pe banda sa. TAP va "observa" toate limitele de viteză și regulile de trecere, spune Volkswagen, și poate efectua automat oprirea și începerea manevrelor într-un blocaj de trafic.

Dacă ne întrebați, TAP sună suspicios ca un sistem de conducere complet automatizat. Însă Volkswagen subliniază că șoferul trebuie să rămână conștient în timp ce utilizează TAP, chiar dacă el sau ea nu trebuie să facă nimic.

Atunci când se utilizează TAP, "șoferul își păstrează întotdeauna responsabilitatea de conducere și este mereu în control", a spus Leohold. "Driverul poate suprascrie sau dezactiva sistemul în orice moment și trebuie să îl monitorizeze în permanență."

Volkswagen nu a anunțat încă dacă sau când TAP va fi implementat în vehiculele sale.

Ne-am glumit doar despre citit. Nu face asta, te rog.