Volvo anunță pachetele de tuning concepute de Polestar pentru autoturismele echipate cu un motor Drive-E - Mașini - 2019

Anonim

Volvo va satisface acum cumpărătorii care caută performanțe sporite oferind pachete de tuning pentru modelele echipate cu un motor Drive-E. Numit Polestar Performance Optimization, trusele vor fi compatibile cu marea majoritate a celor mai recente motoare Volvo cu trei și patru cilindri.

Seturile de tuning sunt destinate în principal creșterii performanțelor la jumătatea distanței, nu pentru a transforma un S60 Cross Country într-un Hellcat care să-l ucidă pe profesori. Autovehiculele echipate cu kitul vor beneficia de o ușoară apăsare a puterii, o accelerație mai receptivă, o schimbare mai rapidă și mai precisă a treptelor de viteză și un răspuns îmbunătățit la accelerație. Cu toate acestea, Volvo păstrează pentru moment anumite specificații de performanță precise.

Autospectorul subliniază faptul că modificările nu vor avea un efect negativ asupra economiei de combustibil și, în mod critic, nu vor anula garanția din fabrică. Acestea au fost dezvoltate cu ajutorul companiei Polestar Performance, o companie care a fost tuning și curse toate tipurile de Volvos de peste 20 de ani, și cu ajutorul expertului în transmisie Aisin Warner.

Primele kituri de optimizare a performanțelor Polestar vor fi comercializate pe piețele selectate la sfârșitul lunii iunie. Inițial, kiturile vor fi disponibile numai pentru motoarele T6, T5, D5 și D4, dar Volvo promite că va lansa nu mai puțin de 140 de pachete de tuning diferite în următoarele luni.

Ce urmeaza? Volvo a confirmat recent planurile de a adăuga mai multe mașini cu autovehiculul Polestar complet echipate în viitorul apropiat. Top Gear raportează că modelul următor va fi o versiune la îndemână a hatchback-ului V40 care se va desfășura în Europa, care va lupta în aceeași arenă ca Mercedes-Benz A45 AMG și Audi RS 3.

Dacă este construit, V40 Polestar va folosi un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care va trimite aproximativ 340 de cai putere tuturor celor patru roți printr-o transmisie automată. Acesta va câștiga un set complet de caroserie, dar Top Gear prezice că va fi mult mai discret în ceea ce privește aspectul decât A45 cu aspect agresiv.