Când Aston Martin a spus că va explora noi segmente, nu ne-am aștepta să construiască un iaht - Mașini - 2019

Anonim

La sfârșitul lunii trecute, Aston Martin a anunțat planurile de a lansa nu mai puțin de trei modele noi înainte de sfârșitul deceniului, inclusiv o mașină sport nouă și un crossover electric complet inspirat de conceptul DBX. Cu toate acestea, următorul plus față de gama de automobile de creștere nu este o mașină deloc, ci o barcă de mare putere proiectată și construită împreună cu o companie olandeză numită Quintessence Yacht.

Barca este numită AM37, un nume care indică o lungime de 37 de picioare. Acesta va conține o cocă fabricată din materiale compozite ușoare și părți structurale fabricate din fibră de carbon pentru a-și menține greutatea sub control. Quintessence promite că construcția de înaltă tehnologie va permite navei să ofere manevrabilitate sportivă de lux, performanță și confort de lux, chiar și pe mările brute.

AM37 va fi la fel de high-tech pe interior. Acesta va oferi un ecran tactil de înaltă definiție complet integrat, controlat fie de comenzi vocale, fie de butoane regulate aflate pe tabloul de bord sau de la o telecomandă. Barca va fi echipată cu o pereche de scaune individuale de căpitan și o bancă din spate cu canapea în formă de bancă, cu loc pentru cel puțin opt pasageri suplimentari.

Deși detaliile tehnice precise nu sunt încă disponibile, Quintessence relevă că vor fi disponibile inițial două versiuni ale iahtului. Modelul AM37 S va fi un yacht sportiv capabil să atingă o viteză maximă de 60 de noduri (aproximativ 70 mph), în timp ce modelul standard AM37 va fi o barcă mai luxos în stil gran Turismo cu o viteză maximă de 50 noduri.

Primul prototip este în prezent construit într-o nouă unitate situată în Anglia, astfel încât imaginile oficiale nu au fost încă publicate, dar Aston și Quintessence au lansat o mână de imagini generate de calculator care ne dau o idee decentă despre ceea ce să ne așteptăm de la barcă.

Aston Martin și AM37 de la Quintessence vor fi introduse la un eveniment privat care va avea loc la sfârșitul acestui an. Acordul dintre cele două companii este conceput ca începutul unei lungi colaborări care va genera în cele din urmă o gamă completă de iahturi și barci cu motor.